Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt distansundervisning vid ÄBC i Hagfors

Publicerad:
Älvstranden bildningscentrum, Hagfors
Älvstranden bildningscentrum, Hagfors Foto: Peter Nilsson

Det blir fortsatt fjärrundervisning vecka 12 för högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen vid Älvstranden bildningscentrum. Detta på grund av den omfattande samhällsspridningen av covid-19 i Hagfors.

Sedan vecka 10 efter sportlovet har det varit distansundervisning för högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen. Detta efter att det konstaterats 53 fall av covid-19 bland elever och personal vecka 9. Vecka 10 konstaterades 40 nya coronafall. Förhoppningen var att årskurs 9 och årskurs 3 i gymnasiet skulle kunna återgå till skolan vecka 12. Men så blir inte fallet.

Efter rekommendation från Smittskydd Värmland så har man beslutat att förlänga fjärrundervisningen till den 26 mars.

– De nya fall av covid-19 på ÄBC som kommit under senare delen av förra veckan och början på vecka 11 har övervägande koppling till årskurs 7-9 och gymnasieskolan. Vi har också en stor samhällsspridning i Hagfors kommun. Därför har vi utifrån rekommendation från Smittskydd Värmland tagit beslut om att 7-9 och gymnasieskolan fortsätter med fjärrundervisning en vecka till, säger Jenny Dahlin skolchef i ett pressmeddelande.

En ny avstämning ska göras med smittskydd nästa vecka.

– Vi hoppas att smittläget tillåter att vi vecka 13 kan öppna upp för närundervisning i vissa prioriterade årskurser och grupper, säger Jenny Dahlin.

Samhällssmittan i Hagfors kvarstår – men minskar något vid ÄBC18 nya fall under veckan – så agerar Älvstranden i Hagfors nuKommunchefen: ”Det blir en stor oro när smittspridningen gått så oerhört snabbt”Smittskyddsläkaren om Hagforsutbrottet: ”Omfattande samhällsspridning”

Artikeltaggar

CoronavirusetHagfors kommunJenny DahlinSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.