Sverige - det är skärpning nu!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har åsikter om strafflängd med mera.
Foto: Aaron Lavinsky
Hårdare straff, det är seriöst nu!

I Sverige har vi för klena straff. Vi lever i ett land där våldtäktsmän får två till sex år i fängelse, åker man in för dråp så får man sex till tio år, mord får man tio till 18 år!

Man kan ta någons liv och få tio år i fängelse!

Jag tycker detta är helt absurt. Helt sinnessjukt att man kan förstöra någons liv för alltid och göra det ännu värre med att den få reda på att man kommer ut efter två år.

Mellan 1976 och 2018 har kriminaliteten ökat med 430 procent enligt kvartal.se (Ludde Hellberg, frilansjournalist).

Med hårdare straff så tror jag att det skulle sänka gängkriminaliteten i de svenska förorterna för att fler av deras gängmedlemmar blir inlåsta. Det blir säkrare för dem som inte har lika mycket pengar och bor i de utsatta förorterna.

Folk kommer att känna sig tryggare med att veta att de som förstört ens liv är inlåsta.

Fler kommer få chanser och möjligheter att göra något med sitt liv för att dem behöver inte oroa sig för att bli dödad eller våldtagen när dem går ute på kvällen.

Nu kanske ni tänker att folket som sitter inne för mord och våldtäkt borde få en annan chans så måste ni tänka traumatiseringen för dem utsatta och deras familjer.

Ni måste ha empati för dem, känna hur det är att leva i deras skor, känna smärtan och rädslan dem går igenom varje dag. Det hade inte varit kul om detta hände er eller hur?

Det är barn som växer upp i dessa områden och blir drogförsäljare. Barnen kommer få en bättre framtid när dem får se något annat än gängen, droger, vapen och folk som blir våldtagna. Vi kan rädda barns liv bara genom att höja straffen.

Vi måste höja straffen nu innan det är försent!

Folk ska inte behöva vara rädda för att gå ut!

De ska inte behöva få meddelanden eller samtal från polis eller ambulans där dem säger att ens son eller dotter har blivit hittad med ett vapen eller att dem har dött.

Sverige - det är skärpning nu!

Förbannad elev på Vålbergsskolan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.