NWT ökar och når flest varje dag

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
NWT är det lokala mediehus utanför de tre storstadsområdena som enligt Orvesto har störst räckvidd och därmed når flest läsare.
Foto: Helena Karlsson
Är du en av NWT:s prenumeranter? Då är du också en av dem som sett till att din dagstidning är den största i landet, utanför de tre största städerna.

NWT är inne i en omställning mot den digitala efterfrågan, även om många fortfarande vill läsa papperstidningen.

Det har visat sig gå bra.

För första gången på många år ökar NWT sin upplaga totalt. Det enligt nya siffror från mätföretagen TS och Orvesto som tittat på total upplaga och räckvidd för tryckt och digital nyhetspress under 2020.

Det har gått så bra att NWT är det mediehus utanför storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö som är störst i landet. Inte bara i upplaga, utan även i räckvidd och når därmed flest läsare.

– Det finns ett stort engagemang på redaktionen och företaget som helhet och vi jobbar aktivt för att utveckla vårt innehåll. Det senaste året har vi fått viss draghjälp av coronapandemin. Många har varit och är intresserade av att följa den lokala utvecklingen och vi har från dag ett lagt mycket kraft på att ge våra läsare den snabbaste och mest heltäckande bilden av coronautvecklingen i länet, säger Kasper Norling, redaktionschef på NWT.

NWT ökade under 2020 med 3,5 procent till en upplaga på 40 900.

– Vi ser framför allt tillväxt av prenumeranter digitalt och också där vi ser en ökad räckvidd, framför allt via Plus men även e-tidningen ökar. Det känns bra och kul och vi ser utvecklingen som ett kvitto på att vi gör journalistik som intresserar allt fler och som allt fler är beredda att betala för, säger Kasper Norling.

Topp fem

Upplaga lokaltidningar

Nya Wermlands-Tidningen 40 900

Östgöta Correspondenten 39 000

Barometern med Oskarshamns-Tidningen 38 900

Upsala Nya Tidning 38 600

Nerikes Allehanda 36 300

– Det är mycket mer än corona som våra läsare är intresserade av. När något händer vänder sig många till oss. Vårt mål är att alltid vara först med det viktiga som händer i Värmland som olyckor, misstänkta mord, väder och trafik. Men också fördjupningar, granskningar, personporträtt och livsstilsrelaterat material, fortsätter han.

Precis som i höstas visar Orvestos räckviddssiffror att NWT är det mediehus som når flest av lokaltidningarna i landet med 146 000 läsare en genomsnittlig dag under 2020.

– Det är glädjande att vi förutom en upplageökning även kan redovisa en betydande ökning av vår räckvidd. Den digitala ökningen är störst, men faktum är att vi samtidigt ökar antalet läsare på print. Totalt innebär de nya siffrorna att vi har ökat antalet läsare av papperstidningen och digitalt med nästan 19 procent, säger Mikael Rothsten, publisher NWT Media.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.