Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson om möjlig NHL-förstärkning: ”Vi vill att han ska spela i FBK”

Publicerad:
Joakim Nygårds NHL-kontrakt går ut den här säsongen. Han finns med på Peter Jakobssons radar.
Joakim Nygårds NHL-kontrakt går ut den här säsongen. Han finns med på Peter Jakobssons radar. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Flera av de värmländska NHL- och AHL-stjärnorna har kontrakt som går ut den här säsongen. Men är de intressanta för Färjestad? FBK:s GM Peter Jakobsson kommenterar de heta spelarna, namn för namn, i en stor genomgång.

Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild

Den stekhete 24-åringen gör sin målrikaste NHL-säsong hittills och har på 26 matcher svarat för 11 mål.

Jakobssons kommentar: Fantastisk hockeyspelare. Skulle man kunna skriva 8- eller 12-årsavtal med honom? Han står för allt FBK står för. Men han kommer skriva både 8- och 12-årsavtal där borta. Joel är kort och gott lite för bra för tillfället.

Jacob de la Rose, St Louis

Arvikas stolthet gör sjunde året i NHL. Trög inledning på säsongen, har spelat nio matcher för Blues hittills.

Jakobssons kommentar: Jättebra kille, varit flitig i landslaget och gnuggat på där borta. Vi har en bra dialog med honom, men det vet vi att Leksand har också.

Rasmus Asplund (till höger) är alltid intressant för Färjestad, menar klubbens general manager Peter Jakobsson.
Rasmus Asplund (till höger) är alltid intressant för Färjestad, menar klubbens general manager Peter Jakobsson. Foto: Bill Kostroun

Rasmus Asplund, Buffalo

Förra säsongen gjorde han närmare 30 NHL-matcher. Ett mål på fyra matcher har det blivit hittills den här säsongen, han har också spelat några matcher i Rochester i AHL.

Jakobssons kommentar: Vi har en bra dialog med Rasmus, han är här på somrarna och tränar i vår arena som många andra av de här killarna. Han är i vår värld alltid aktuell för FBK:s del. Finns det en lösning och han är intresserad så - självklart.

Joakim Nygård, Edmonton

Drabbades av en revbensskada ifjol och kämpar nu för att återta sin plats i laget. Lånades ut till Färjestad under hösten och gjorde 15 matcher.

Jakobssons kommentar: Vi hade honom här för ett par månader sedan. Skulle det visa sig finnas en möjlighet är det klart att vi vill att han ska spela i Färjestad.

Andra FBK-bekantingar att hålla ögonen på:

Marcus Johansson, Minnesota Wild

30-årige skåningen spelade senast i Sverige under NHL-lockouten säsongen 2012/2013, då i BIK Karlskoga. I Färjestad såg vi honom senast 2009/2010.

Jakobssons kommentar: Han har varit borta i en herrans massa år. Han är i stan under sommaren och tränar i arenan hos oss då. Mackan är med den rutinen och spetskompetensen en spelare för ett framtidsbygge under många år. Han är ett drömnamn.

Oliver Kylington (i mitten) gick från FBK till NHL och Calgary inför säsongen 2015/2016.
Oliver Kylington (i mitten) gick från FBK till NHL och Calgary inför säsongen 2015/2016. Foto: Jeff McIntosh

Oliver Kylington, Calgary

Gick från Färjestad till Calgary inför säsongen 2015/2016. Har de senaste säsongerna pendlat mellan Flames och AHL-laget Stockton Heat.

Jakobssons kommentar: Oliver har varit iväg länge och är fortfarande en ung kille. Stockholmare i grunden, de kanske har mer koll på honom. Det är klart att vi också följer honom men kanske inte lika noga som någon av våra ”egna”.

Theodor Lennström, Edmonton

Gick efter två säsonger i Färjestad till Frölunda inför säsongen 2019/2020. Numera tillhör han Oilers, och har inlett den här säsongen i AHL-laget Bakersfield Condors.

Jakobssons kommentar: Vi känner honom väl sedan åren här, och han har några av sina bästa vänner här hos oss. Duktig spelare med värmländsk anknytning. Det ska bli spännande att följa honom där borta.

Adam Werner, Colorado

Målvaktsstjärnan från Mariestad lånades under hösten ut till Vita Hästen i allsvenskan. Har under inledningen på säsongen stått några matcher i AHL-laget Colorado Eagles.

Jakobssons kommentar: Adam slog igenom här när han fajtades mot Markus Svensson. Det är klart att Adam, som många andra, är på gränsen till ett genombrott där borta. Alla killarna här är intressanta för oss i en framtid. Att alla skulle komma hit samtidigt är en utopi. Men drömma kan man alltid göra.

Vinst för Steen i debuten

Artikeltaggar

Adam WernerFärjestad BK HerrIshockeyJacob de la RoseJoakim NygårdJoel Eriksson EkMarcus JohanssonNHLOliver KylingtonPeter JakobssonRasmus AsplundSHLTheodor Lennström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.