Hoppa till huvudinnehållet

Framtida elever fick ta de första spadtagen

Publicerad:
Ludwig Barse, Jenni Haraldsson, Love Karlsson, Mynira Ali, Alvin Hagström och Andreas Gran fick vara med och ta de första spadtagen på bygget.
Ludwig Barse, Jenni Haraldsson, Love Karlsson, Mynira Ali, Alvin Hagström och Andreas Gran fick vara med och ta de första spadtagen på bygget. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Under vårterminen 2023 beräknas den nya skolan som håller på att byggas i Filipstad vara redo för inflyttning. I måndags fick framtida elever vara på plats för att tillsammans ta de första spadtagen.

– Det ska bli roligt, sa Love Karlsson, 6 år, och fick medhåll av sexåriga Mynira Ali, innan det var dags att sätta spaden i gruset. Dagen till ära hade de med sig helt nya spadar.

Den nya skolan planeras vara klar till vårterminen 2023 och kommer rymma 360 elever i förskoleklass, årskurs 1-3 samt grundsärskola.
Den nya skolan planeras vara klar till vårterminen 2023 och kommer rymma 360 elever i förskoleklass, årskurs 1-3 samt grundsärskola. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

En miljöeffektiv skola som rymmer 360 elever i förskoleklass, årskurs 1-3 och grundsärskola med bra och fina lokaler är vad Filipstads kommun kommer kunna erbjuda skolbarnen vårterminen 2023. I måndags var det dags att ta de första spadtagen på bygget. På plats fanns bland annat Kommunalrådet Åsa Hååkman Felth (S).

– Det är en historisk dag i dag. Det är viktigt med en bra skolmiljö och det är här vi lägger grunden för framtiden, vi lägger grunden i vår nya skola. Det är viktigt att satsa på grundsärskolan, alla ska ha rätt till en bra skolgång.

"Det är en historisk dag i dag" sa Kommunalrådet Åsa Hååkman Felth (S).
"Det är en historisk dag i dag" sa Kommunalrådet Åsa Hååkman Felth (S). Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Även Jomark Polintan, ordförande i Kommunstyrelsens teknikutskott, var på plats under den coronaanpassade ceremonin.

– Det här känns bra. Vi satsar på kärnverksamheten, skola och idrottshall. Vi satsar på barnen. Det ska finnas bra förutsättningar för barn inom kommunen. De ska ha bra och fina lokaler. Den här skolan kommer också att vara miljöeffektiv med bland annat solpaneler på taket. Det är nu vi bygger framtidens Filipstad.

Jomark Polintan, ordförande i Kommunstyrelsens teknikutskott, berättar att de framtida eleverna kommer att få en miljöeffektiv skola med bra och fina lokaler.
Jomark Polintan, ordförande i Kommunstyrelsens teknikutskott, berättar att de framtida eleverna kommer att få en miljöeffektiv skola med bra och fina lokaler. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Anders Nilsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, var också glad över att bygget dragit i gång.

– Det känns otroligt bra att starta det här, vi bygger för alla barn i tätorten i förskoleklass till årskurs tre. Alla dessa elever kommer gå på skolan. Jag vet att den före detta ordföranden Torbjörn tycker att det här är rikligt bra, han har kämpat i många år med detta så det känns jättekul och jag känner mig stolt över att få vara med.

Spaden i högsta hugg.
Spaden i högsta hugg. Foto: Sanna Aronsson Sandberg
I går, måndag, fick kommande elever vara med och ta det första spadtaget till den nya skolan. På bilden syns Mynira Ali och Love Karlsson.
I går, måndag, fick kommande elever vara med och ta det första spadtaget till den nya skolan. På bilden syns Mynira Ali och Love Karlsson. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

Åsa Hååkman ErikssonFilipstads kommunJomark PolintanSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.