Hoppa till huvudinnehållet

Nya båtbryggor i Lambergstjärn

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Karlstads kommun har under våren påbörjat ett arbete med att byta ut bryggorna i Lambergstjärn.

– Det blir lika många båtplatser som tidigare men de nya bryggorna kommer att ha både el och dricksvatten så det kommer bli ett välkommet lyft för alla som har sin båtplats här, säger Marianne Fröding, samordnare för båt- och badplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen, i ett pressutskick.

Arbetet beräknas vara klart vid månadsskiftet april/maj om allt går som planerat.

Kommunen bygger även en 15 meter lång besöksbrygga i Lambergstjärn.

– Här kommer vem som helst kunna lägga till för kortare besök. Inför kommande säsonger tittar vi på olika betalningslösningar så att platserna inte ockuperas permanent, säger Marianne Fröding.

Karlstads kommun färdigställde även förra året en tillgänglighetsanpassad båtplats i Mariebergsviken som gör det möjligt att enkelt ta sig i och ur båt med rullstol.

Om man är i behov av den tillgänglighetsanpassade båtplatsen måste man ta kontakt med kommunen innan båtsäsongen drar igång annars kommer platsen att fördelas via ordinarie båtplatskö.

Artikeltaggar

BåtarBostad och byggenKarlstadKarlstads kommunLambergetMarianne FrödingMariebergsvikenTillgänglighet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.