Kritisk smittrisk fram till påsklovet

Publicerad:
Under ett års tid har många elever fått distansundervisning. Bilden är en arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Veckorna fram till påsklovet är kritiska. Därför är skolorna i Karlstads kommun beredda att fatta snabba beslut om distansundervisning.

Det finns en ökad beredskap att snabbt kunna införa distansundervisning på Karlstads kommuns grundskolor fram till påsklovet.

Smittskydd Värmland anser att det är kritiska veckor som innebär att vissa klasser, årskurser eller skolor kan behöva övergå till distansundervisning om man får en smittspridning av covid-19.

Efter sportlovet konstaterades ett antal fall av covid-19-smittade på Hultsbergsskolan som resulterade i att hela årskurs 8 fick övergå till distansundervisning. I dagsläget är det fem klasser på Hultsbergs högstadium som har skolarbete på distans.

Låg- och mellanstadiet, årskurs 7 och grundsärskolans elever berörs inte.

– Vi agerar nu snabbt på gruppnivå när smittspridning finns eller när vi ser hög frånvaro med förkylningssymptom. Vi är beredda att fatta beslut om distans om det skulle behövas för att minska smittspridningen, säger Niklas Wikström, barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstads kommun, har tät dialog med smittskydd Värmland.

– Vi följer noga utvecklingen av antalet smittade. Vi vill också uppmana de som har testats positivt på en skola eller förskola att informera personalen om det, säger hon.

Artikeltaggar

CoronavirusetHultsbergsskolanKarlstads kommunMaria KjällströmNiklas WikströmSkola och utbildningSmittskydd Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare