Lost Horizons - Ömsint och drömskt

Musik
PUBLICERAD:

Lost Horizons

In Quiet Moments
(Bella Union)

Bakom namnet Lost Horizons döljer sig Simon Raymonde, känd från Cocteau Twins, och Richard Thomas, som bland annat har spelat med The Jesus and Mary Chain. Plus då en hel armé av gästvokalister som tar ton på de sexton relativt spretiga spåren på det här dubbelalbumet.

Det övergripande anslaget är tillbakalutad men ömsint pop, som ofta drar åt det lite lagom svävande hållet. Det låter tidlöst på ett säreget och nästan lite oroväckande sätt. Som musik jag drömt någon gång för längesedan, men sedan har glömt. Gästsångarna får sätta prägel på sina sånger, utan att de för den skull tar över helt på ett distraherande sätt. John Grant låter till exempel väldigt mycket John Grant. Som sig bör. Allra bäst är dock titelspåret, med en störtskön basgång och en bomullslen Ural Thomas på sång.

Bästa låt: In quiet moments

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.