Livet värt att leva blir talkshow

Publicerad:
Stella Broos, Sanna Lundell, Fredrik Rakar, Annika Thörnquist, Jessica Segerberg och Olof Wretling är några av gästerna när Livet värt att leva blir talkshow i tre delar. Foto: NWT-arkiv, TT

Livet värt att leva blir i år en talkshow, i tre delar.

Bland gästerna finns Sanna Lundell, Anna Ardin, Irena Pozar och Olof Wretling.

Kärleken till livet och kulturen, drömmen om något annat och ”när det inte blev som det är tänkt”. Det är de tre teman som årets Livet värt att leva-evenemang kretsar kring och alla tre passar in på pandemitiden vi lever i sedan ganska exakt ett år tillbaka.

– Livet värt att leva handlar om att initiera och föra samtal om frågor som berör människor i vardagen. Att kunna genomföra det genom den här typen av tv-program kommer bli jättespännande, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, i ett pressmeddelande.

Tre kvällar

Tv-programmen kommer att publiceras på Svenska kyrkan i Karlstads stifts webbsida och även i sociala medier den 16, 17 och 18 mars klockan 20, ett program per kväll.

Biskop Sören Dalevi får inte möta besökarna live under årets Livet värt att leva, men frestar med tre välfyllda programkvällar, i form av talkshows.
Biskop Sören Dalevi får inte möta besökarna live under årets Livet värt att leva, men frestar med tre välfyllda programkvällar, i form av talkshows. Foto: Lena Richardson

– Samtalen kommer kretsa kring teman som drömmar, hopp och kärlek. Det är stora och viktiga frågor, men frågor som vi alla på olika sätt bär på och behöver samtala om. Livet värt att leva är en arena där vi kan föra dessa samtal och förhoppningsvis fungera som en katalysator för såväl tankar som möten, säger Sören Dalevi.

Han står värd för programmen och kommer också att kommentera dem ihop med diakonen My Andrén. Programledare är Jakob Rubenson.

Spännande gäster

Den 16 mars är temat När det inte blev som det var tänkt. Då deltar Pär Johansson som krockade med en lastbil när han skulle träna inför en Ironman, Anna Ardin, diakon i Equmeniakyrkan och aktuell med boken I skuggan av Assange, Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn och gymnasisterna Charlie Boström och Lia Örnborn, Karlstad.

Den 17 mars handlar om ”Drömmen om något annat”. Gäster då är journalisten och programledaren Sanna Lundell, fotografen Jessica Segerberg, klimatinfluencern Emma Sundh, Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors IF och författaren och journalisten Christian Daun.

Den 18 mars är temat Kärleken till livet, tillsammans med sångerskan Annika Thörnquist, skådespelaren och dramatikern Olof Wretling, museichefen Stella Broos komikern Malte Hallquist och Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson.

– Vi har fått till ett kanonprogram med jättespännande gäster. Jag ser fram emot att få höra deras berättelser och tankar, säger Sören Dalevi.

Anna anmälde Assange – "Det går att få upprättelse utan straff"

Artikeltaggar

BiskopenKarlstadLivet värt att levaNöje/KulturSamhälleSören DaleviSvenska kyrkanVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare