Ett steg i rätt riktning för Kings of Leon

Musik
PUBLICERAD:
Caleb Followill i Kings of Leon.
Foto: Amy Harris

Kings of Leon

When You See Yourself
(RCA)

Kings of Leon var kanske inte nödvändigtvis spännande när de dök upp där några år efter millennieskiftet, men ändå värda lite av ens dyrbara tid.

De sjöng om exempelvis kanel och alla insåg väl att det egentligen säkert handlade om något helt annat. Sen kom i en hyfsat jämn ström ett gäng album som alla var jättetråkiga och till slut gick det inte att låta bli att blanda ihop Kings of Leon med Band of Horses.

Nu kommer en åttonde fullängdare, som tydligen dessutom släpps i ett kryptovalutaformat, och detta är ändå ett steg i rätt riktning. Mycket låter det som den vanliga radiorocken lätt kryddad med alternativ country, men här finns en innerlighet som jag inte hört hos Kings of Leon sen debuten.

Om det beror på att alla instängda musiker längtat efter att spela igen? Jomen säkert, men det är ändå angenämt.

Bästa låt: Fairytale

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.