Dotter drabbad av nackskada: ”Väldigt nervöst just nu”

Publicerad:
Dotter ska tävla med låten "Little Tot" i lördagens final. En nackskada ställer till problem. Foto: Claudio Bresciani/TT

Den värmländska artisten Dotter kan inte repetera enligt planerna inför den stundande finalen i Melodifestivalen.

– Jag vaknade med nackspärr igår. Det sitter fortfarande i, jag kan inte röra mitt huvud ordentligt, säger Johanna Dotter Jansson till NWT.

– Det känns väldigt nervöst just nu, det går inte att repa.

Hon har besökt sjukgymnast, men utan önskat resultat.

– I går kväll blev det värre, jag kan inte röra huvudet åt vänster alls. Jag tror att det beror på att jag i förrgår körde ett rep med dansarna utan att vara uppvärmd. Vi körde snabbt och en stor del av mitt nummer består av att jag gör häftiga rörelser med mitt huvud.

Det senaste året har bjudit på ytterligare skador – en bruten tå och en omfattande axeloperation.

– Haha, jag råkar alltid ut för den här sortens grejer! Det känns som att det måste hända dåliga saker i mitt liv för att kompensera de bra sakerna. Det kan inte bara flyta på.

Axeloperationen löste problem som hon har dragits med sedan en kampsport-incident i de tidiga tonåren.

– Jag fick bära mitella i några månader i fjol medan axeln läkte. Tån bröt jag när jag städade. Jag är nog lite klumpig, det har blivit värre med åren.

Hur påverkar nackskadan din uppladdning inför finalen på lördag?

– Vi har en hel del ändringar i numret som måste övas in, hur det ska gå till nu vet jag inte. Jag har ingen energi, vill egentligen bara ligga och sova bort det onda i nacken. Jag ska till sjukgymnasten igen i morgon, jag hoppas att de kan göra något för att hjälpa. Jag hoppas verkligen att jag kan genomföra det viktiga repet på fredag, det är framträdandet som den internationella juryn röster utifrån.

Artikeltaggar

ArvikaDotterMelodifestivalenMusikNöje/KulturSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare