Hoppa till huvudinnehållet

18 nya fall under veckan – så agerar Älvstranden i Hagfors nu

Publicerad:
Älvstranden bildningscentrum i Hagfors.
Älvstranden bildningscentrum i Hagfors. Foto: Daniel Olausson

Älvstranden bildningscentrum i Hagfors drabbades av ett coronautbrott och skolan stängdes.

Under den här veckan har 18 nya fall konstaterats.

Nästa vecka öppnar skolan igen för elever från förskoleklass och upp till sexan.

Efter att ett 40-tal fall av covid-19 konstaterats bland elever och personal togs beslutet att stänga Älvstranden bildningscentrum under vecka tio.

Från den 15 mars öppnar skolan igen för närundervisning.

Men bara för elever i förskoleklass och upp till sexan, samt introduktionsprogrammet, meddelar Hagfors kommun i ett pressmeddelande. Det görs efter rekommendation från Smittskydd Värmland.

18 nya fall

För högstadiet och gymnasiet gäller fortsatt distansstudier.

– Vi har i dagsläget 18 nya konstaterade fall av covid-19 under vecka 10 bland personal och elever på ÄBC. Majoritet av fallen är kopplade till årskurs 7-9 och gymnasiet. Utifrån det och rekommendation från Smittskydd Värmland har vi beslutat att årskurs 7-9 och gymnasiet fortsätter med fjärrundervisning även vecka 11, säger skolchef Jenny Dahlin.

– All övrig skolverksamhet på ÄBC återgår till närundervisning från och med måndag 15 mars. Vi kommer också att göra anpassningar för att undvika att trängsel uppstår på skolan.

Ny avstämning

Under vecka tolv kan det bli undervisning på skolan även för eleverna i årskurs nio och trean på gymnasiet – om smittläget tillåter.

– Den 17 mars har vi en ny avstämning med Smittskydd Värmland och därefter tar vi ett nytt beslut, säger Jenny Dahlin i pressmeddelandet.

Läs tidigare texter om utbrottet på Älvstranden bildningscentrum:

Hagforsutbrottet har vuxit– nya fall kopplade till den stängda skolanKommunchefen: ”Det blir en stor oro när smittspridningen gått så oerhört snabbt”Smittskyddsläkaren om Hagforsutbrottet: ”Omfattande samhällsspridning”Skolchefen om dramatiska ökningen av coronafall: ”Det är chockartat”Hagforsskola stängs på grund av Coronautbrott

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumCoronavirusetHagfors kommunHagfors kommunJenny DahlinSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.