Värmländskan om att stanna i toppklubben: ”Alla bitar har fallit på plats”

Publicerad:
Amanda Berggren i KIBF-tröjan mot Pixbo. Nu spelar värmländskan i Pixbo och har förlängt med ett år. Foto: Lisa Olaison

Hon gör sin första säsong hos Pixbo i SSL.

Nu har den tidigare KIBF-spelaren Amanda Berggren förlängt sitt kontrakt med ett år.

– Vi har väldigt stor chans att vinna. Det känns häftigt att få vara med på den resan, säger hon.

Forwarden Amanda Berggren lämnade SSL-laget Karlstad IBF efter säsongen 2019-2020 där hon gjorde 30 poäng (12 mål och 18 assist) på 25 matcher.

Ny klubbadress blev Pixbo där Berggren den här säsongen levererat 32 pinnar (15+17) på 23 matcher och laget är tabelltvåa i SSL.

Under tisdagen meddelade Pixbo på sin hemsida att värmländskan Berggren har skrivit på ett avtal för ytterligare en säsong.

– Det har känts bra här hela säsongen och vi är dessutom ett topplag så det är en stor del i det också såklart. Även allt runt omkring innebandyn känns väldigt bra och jag pluggar här och har många kompisar utanför. Det känns som att alla bitar har fallit på plats och då känns det bra att stanna, säger Amanda Berggren och berättar mer om beslutet:

– Vi har väldigt stor chans att vinna. Pixbo är ett lag som har varit ett topplag i många år och jag hoppas och tror att det kommer fortsätta även nästa säsong. Det känns häftigt att få vara med på den resan. Jag vill även uppleva en normal säsong här (utan covid-19). Nu har det inte varit publik och inställda matcher och vi hoppas det blir bättre nästa säsong.

Givande omgivning

Miljön i Pixbo ger dessutom Berggren stora möjligheter att fortsätta utvecklas.

– Ja, det tycker jag. Det är en ny omgivning och vi har otroligt bra spelare. Tre av våra spelare var med på listan över världens bästa så vi har väldigt bra tempo på träning och jag tror att jag utvecklas mycket av att spela här.

Amanda Berggren blev tidigare i år för första gången även uttagen i landslaget. Ett landslagsläger som senare fick ställas in på grund av covid-19.

– Det känns som landslaget också tycker att jag har utvecklats under hösten och det var väldigt tråkigt att det blev inställt. Men jag hoppas att det blir ett nytt läger under våren och att jag kan ta en plats igen.

Innan Berggren valde Pixbo lirade hon tre säsonger med KIBF i SSL och snittade mer än en poäng per match.

Har du funderat något på en comeback i Karlstad?

– Nej, jag har väl inte haft tankar på det under säsongen för det har känts väldigt bra här. Jag känner inte att jag vill tillbaka till Karlstad just nu men man vet aldrig hur det ser ut i framtiden. Jag trivdes väldigt bra där och jag har familjen och många kompisar i Värmland. Så någon gång kanske jag väljer att flytta tillbaka igen men just nu känns det bra att vara här.

Amanda Berggren under tiden hos Karlstad IBF.
Amanda Berggren under tiden hos Karlstad IBF. Foto: Tommy Andersson

”Kändes såklart konstigt”

Så sent som 14 februari ställdes Amanda Berggren mot sina tidigare lagkamrater i KIBF när Pixbo gästade Karlstad i SSL. En match som KIBF vann med 5–4 på straffar.

– Första gången vi möttes var det här i Göteborg och det kändes såklart konstigt när man mötte sina nära vänner för första gången. Men det kändes lite extra speciellt att komma till Karlstad och spela där mot KIBF. Det var tråkigt att vi inte riktigt var där den matchen och Karlstad gjorde det väldigt bra och förtjänade väl två poäng. Men vi har släppt den matchen och gått vidare.

Nu laddar Pixbo för ett slutspel och Pixbos sportchef Kalevi Pessi är såklart glad över att förlänga kontraktet med Amanda Berggren.

– Det är otroligt roligt att hon fortsätter hos oss. Jag har följt Amanda i flera år och förra året fick jag henne äntligen att ta steget till Pixbo Wallenstam. Hon är en hypersnabb spelare med ett bra skott och spelsinne och en förmåga att överraska på planen. Hon har utvecklats mycket under sitt första år här, vilket inte minst kallelsen till landslagets samling är ett kvitto på, säger Pessi till Pixbos hemsida.

Artikeltaggar

Amanda BerggrenInnebandyKarlstad IBFKarlstad IBF Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare