Hoppa till huvudinnehållet

Gungande klassiker i topp

Publicerad:
En möbelgrupp från Grythyttan i klassiskt snitt lockar många budgivare.
En möbelgrupp från Grythyttan i klassiskt snitt lockar många budgivare. Foto: Helsingsborgs auktionskammare

Ett trädgårdsmöblemang från Grythyttan är ett av de populäraste utropen på Auctionet just nu.

Stolen A2 från Grythyttans stålmöbler designades redan 1930 av Artur Lindqvist. Den är i funkisstil och blev snart en modern klassiker, som snart stod i både syrenbersåer och uteserveringar. Det karaktäristiska gunget kommer sig av att stativet är tillverkat av massivt fjäderstål.

Ett runt bord och sex gungande stolar i klassisk modell ropas ut på Helsingsborgs auktionskammare. Utropspriset låg på 12000 men med ett dygn kvar till avslut den 10 mars var budgivningen redan uppe i 21 000 kronor.

Bland övriga objekt på Auctionets lista över veckans mest populära föremål finns en skänk av Carl Malmsten och stolar av Børge Mogensen. Också ett gammalt charmigt dockskåp lockade många till auktionssajterna. Auctionet samlar aktioner från ett stort antal auktionsfirmor.

Artikeltaggar

AntikviteterAuktionerGrythyttanGrythyttan stålmöblerMöblerNöje/KulturTrädgård

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.