Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: I fäders kapade spår

Publicerad:
Kanske anar länsstyrelsen att Danmark i själva verket vill klimatsäkra en revansch för tåget över Bält 1658, skriver Byrån.
Kanske anar länsstyrelsen att Danmark i själva verket vill klimatsäkra en revansch för tåget över Bält 1658, skriver Byrån. Foto: Johann Philip Lemke/Wikimedia Commons

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När det inte längre finns is kan dansken marschera över till Skåne på konstgjorda öar, skriver Byrån.

Den klassiska målgången i Vasaloppet flyttas, och den totala längden blir därmed 100 meter kortare. Enligt ledningen är det för att åkarna ska ha plats för att möta anhöriga direkt i anslutning till målgången. Det är ett stort och viktigt ögonblick, enligt vd Johan Eriksson (TT 2/3).

Byrån tvivlar inte på att firandet efter målgången är uppskattat, men ställer sig tveksam till om det verkligen är ett större och viktigare ögonblick än själva målgången.

Dansken kommer

Den som trodde att nordiska gränskonflikter hörde till historien får tänka om. Danmark har planer på att utöka sitt landområde. Men det handlar inte om att återta Skåne eller någon annan yta som tillhör Sverige. Istället vill de nyskapande danskarna bygga en helt ny ö utanför Köpenhamn. Förklaringen är att den danska huvudstaden ska klimatsäkras.

Men länsstyrelsen i Skåne låter sig inte luras, och protesterar högljutt i ett yttrande. Kanske anar länsstyrelsen att Danmark i själva verket vill klimatsäkra en revansch för tåget över Bält 1658. När det inte längre finns is kan dansken marschera över till Skåne på konstgjorda öar.

Skattenationalism

En ny ledamot, David Perez, har tagit plats i riksdagen för Sverigedemokraternas räkning. Han har varit ledig i ett år på grund av en tvist med Skatteverket, som han fortfarande är skyldig drygt 10 miljoner kronor (Altinget 26/2).

SD-ledamoten har nu ett ypperligt tillfälle att utöva lite praktisk nationalism och betala in stora summor i utebliven skatt till staten.

Fettorsdag i Småland

I år blev den internationella dagen mot fetma, 4 mars, säkerligen mindre framgångsrik än vanligt i Småland. Den råkade nämligen sammanfalla med fössta tossdan i mass, då det enligt seden ska ätas gräddrika massipantåtor.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Bubbel från ByrånDanmarkHistoriaKonditorierSigneratSkatteverketSverigedemokraternaVasaloppet