Hoppa till huvudinnehållet

Easter M.I. debuterade på bästa sätt

Publicerad:
Anton Sverre-tränade Easter M.I. inledde karriären på bästa sätt när hon spetsvann på Färjestad.
Anton Sverre-tränade Easter M.I. inledde karriären på bästa sätt när hon spetsvann på Färjestad. Foto: Lennart Kihlman

Under måndagen debuterade Anton Sverre-tränade Easter M.I. när Färjestad körde ett lunchtrav.

Den slutade på bästa sätt när hon vann från ledningen.

– Det här var verkligen jätteroligt, kommenterar Sverre.

Easter M.I. hade ett femtespår i volten och efter att spelfavoriten Adiagos Bella galopperat efter 150 meter kunde Carl Johan Jepson köra henne till ledningen. I den positionen fick Easter M.I. öppna det första varvet på 1.20 och hon var ohotad till slut.

Men om debutsegern blev enkel så har inte vägen till den första starten i karriären varit det.

– Det har varit en fin häst hela tiden men vi har fått vänta på henne då det var mycket strul under förra året. I somras hade hon problem med magen och kunde inte tränas på tre, fyra månader. Det här var verkligen bra för mitt självförtroende och för Magnus Ahlin som är med och äger henne, berättar Anton Sverre.

Ett val att göra

Anton jobbar hos Björn Goop men har gått proffstränarkursen. Han har fyra egenägda hästar på träningslistan och står inför ett val.

– Ambitionen att bli egen tränare finns helt klart. Jag har min proffslicens vilande och måste ta ut den i år om jag inte ska gå om kursen. Det är ett stort val och tankarna finns där men jag har inte bestämt mig än, berättar Sverre.

Dagens mest imponerade vinnare fanns i V4-4 i form av Van Gils. Han blev hängande i tredjespår i 700 meter innan han kom fram utvändigt om ledande My Sea.

Med 11,3/500 meter och 13,6 det första varvet så behövdes det en riktigt bra insats av Van Gils för att han skulle vinna och det fick vi se också. Mitt på den sista långsidan kopplade Van Gils greppet om loppet och vann på det nya rekordet 13,9 över medeldistans.

– Han har visat den här klassen någon gång men har haft problem med fräschören. Nu hade han ett lopp i kroppen och jag hade en bra känsla inför det här loppet då jag tyckte att det var ett lämpiligt motstånd. Nu var Van Gils bättre än vad jag hade vågat hoppas på, det var en plusplusinsats, säger André Eklundh.

Vann och fick startförbud

Vi hade Van Gils förstarankad och då vi rankade den rätta V4-raden på tre rader blev det full pott för både det lilla och stora spelförslaget.

Vi valde att spika S.K.'s Ariel i den första avdelningen. Jan Roar Mjölneröd förvandlade ett bakspår på tillägg till ledningen på 650 meter och från den positionen blev det en säker seger även om stallkamraten Tangen Tore kom med en stark avslutning från andra par utvändigt. Noterbart är att S.K.'s Ariel dömdes till tio dagars startförbud på grund av orent trav.

Övriga V4-vinnare var Sparkling Diamond och Iglesias Boshoeve.

Sparklig Diamond använde styrkan som vapen då Åke Lindblom körde offensivt från spår 14 i en spårtrappa. Iglesias Boshoeve fick luckan från rygg ledaren på upploppet och speedade till en knapp seger före Eraja Jaam.

Carl Johan Jepson vann inte bara med Easter M.I. utan han blev enda dubbsegrare den här soliga dagen på Färjestad. Den andra vinsten kom i det sjätte loppet där Titan Tilly plockade ner den ledande favoriten Gigino.

Brolle F. gjorde den andra starten i regi Michael "Håson" Larsson och nu kom den första segern för sin nye tränare när han spurtade till seger i det åttonde loppet.

Artikeltaggar

André EklundhAnton SverreCarl Johan JepsonFärjestadstravetTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.