Bänkade FBK-stjärnan får ny chans: "Utagerat"

Publicerad:
Jacob Nilsson är tillbaka i formationerna. Foto: FREDRIK KARLSSON

Jacob Nilsson bänkades mot Malmö efter ett par mindre väl valda ord mot domaren. Nu har han dock avtjänat sitt ”straff”. Nilsson var tillbaka i sin gamla omgivning när FBK tränade inför mötet mot Växjö.

– Det är utagerat och därifrån går vi vidare, säger tränaren Johan Pennerborn.

Det blev inte mer än 5.54 i istid för Jacob Nilsson mot Malmö.

Resten av matchen fick han spendera på bänken efter att ha dragit på sig en tvåminutare för "abuse of referee” i den första perioden.

– Det är en årstid då det är viktigt att ta poäng och det är viktigt att skicka signalen till truppen att vi inte har råd med sådant här när både serie och slutspel står på spel, sa Johan Pennerborn till Cmore då.

Nilsson får nu en chans till revansch mellan Per Åslund och Michael Lindqvist.

– Det finns en tanke om det ja. Jag tog ett beslut nere i Malmö, det är utagerat och därifrån går vi vidare, säger FBK-tränaren.

"Varma inombords, men kalla i skallen”. Så vill Johan Pennerborn se sina spelare på isen.
"Varma inombords, men kalla i skallen”. Så vill Johan Pennerborn se sina spelare på isen. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Den här gången tog det fel uttryck, men det behöver inte nödvändigtvis vara dåligt med ”heta” spelare på isen:

– Jag brukar säga att vi ska vara varma inombords, men kalla i skallen. Det är det allt handlar om. Jacob är underbar på det viset, han kan vara het men det är viktigt att vara det på rätt sätt. Det är små, små, marginaler och vi ska inte få marginalerna att tippa åt fel håll på egen hand.

”Har haft vårt snack”

Jacob Nilsson väljer även han att blicka framåt:

– ”Pennan” är coach. Ibland ser man inte alltid lika på saker och ting. Men han styr och nu gjorde han vad han tyckte var rätt och det köper jag. Vi har haft vårt snack och det är inte mer än så, säger Nilsson.

Poängmässigt har det gått tungt för Jacob Nilsson ett tag. På de tio senaste matcherna står han noterad för två pinnar.

Poängkolumnen säger kanske inte allt, men visst hade nyförvärvet gärna ökat produktionen:

– Det är klart man önskat att det hade trillat in lite mer. Men det går inte bara stirra sig blind på poängen hela tiden. Som helhet kan det bli bättre och i fler matcher har vi skapat en del i vår kedja. Jag hoppas att puckarna börjar trilla in lite för oss.

Pennerborn varnar för Växjö

Förra veckan slutade med två FBK-förluster, den sista mycket knapp nere i Malmö.

Nu väntar en svår uppgift när topplaget Växjö kommer till Karlstad, gästerna ligger tvåa i tabellen och har två raka segrar på kontot.

– Vi möter ett konsekvent, disciplinerat Växjö. En härlig uppgift för oss på hemmaplan. Även om vi har förlorat de två senaste så tycker jag att vi har fortsatt bra prestationer i matcherna, säger Johan Pennerborn.

FBK hade ledningen tre gånger om mot Malmö och kunde med lite mer skärpa ha fått med sig tre poäng. FBK-tränaren tar ändå med sig en bra känsla inför nästa omgång.

– Jag tycker att de senaste 10-12 matcherna visar att vi är på rätt spår. Vi vill vara med i jakten (om topp sex) och den är inte över på något vis.

Så tränade FBK

Kedjor

Daniel Viksten-Jacob Peterson-Victor Ejdsell

Per Åslund-Jacob Nilsson-Michael Lindqvist

Carl Jakobsson-Jakob Forsbacka Karlsson-Olle Lycksell

Pontus Widerström-Oskar Bäck-Martin Johansson/Albin Eriksson

Backpar

Jesse Virtanen-Jens Westin

Jonathon Blum-Albert Johansson

Niclas Lundgren-Adam Ginning

Linus Arnesson-Joel Nyström

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJacob Nilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare