Hoppa till huvudinnehållet

Lokala L-röster om valet 2022

Publicerad:
Arman Teimouri, politiker, riksdagsledamot för Liberalerna.
Arman Teimouri, politiker, riksdagsledamot för Liberalerna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Liberalerna har beslutat att de vill ingå i en borgerlig regering efter nästa val. Arman Teimouri (L) och Eva Julin Dombrowe (L) berättar om vad de tycker om beslutet.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni skrev på DN-debatt den 5 mars att den bästa förutsättningen för liberal politik är om Sverige efter nästa val får en ny regering och en ny statsminister.

Arman Teimouri (L), riksdagsledamot, säger att det är ett viktigt besked till väljarna.

– Den regering som vi har nu har inte svarat på de stora samhällsutmaningar som finns, vad gäller integration, kunskapstappet i skolan eller för den delen klimatkrisen. Jag är av den åsikten att vi kommer att få bäst gehör för en liberal politik inom ramen för en borgerlig regering.

Väljarna ger makten

Precis som partiet konstaterar Arman Teimouri att alla partier måste förhålla sig till Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.

– Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna står tillsammans för 30 procent av Sveriges väljarkår, det är realiteten i svensk politik, det är inte vi som ger makten till Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet, det är väljarna som gör det.

– Vi har valt att isolera dem i stället för att konfrontera dem. Jag tror inte isolering utan på enad stark konfrontation, säger han.

Eva Julin Dombrowe, Liberalerna
Eva Julin Dombrowe, Liberalerna Foto: Frida Johansson

Eva Julin Dombrowe (L) vice ordförande i Liberalerna Värmland och regionråd, menar att Liberalerna har hamnat lite i skymundan.

– Vi har fått igenom en del i januariavtalet men vi har inte fått chans att prata om det så mycket. Det har varit fokus på avtalet som sådant än den sakpolitik som vi håller på med i Liberalerna, det tycker jag är tråkigt. Vi får aldrig chansen att prata om allt bra som ligger i vårt program. Det hoppas jag att vi får en större möjlighet till nu vi nu har tagit ställning.

Ingen regering med SD

Hon delar Liberalernas ställningstagande att inte ingå i en regering där Sverigedemokraterna ingår.

– Jag håller fullständigt med. Vi ska inte sitta i någon sammanslagning med Sverigedemokraterna.

Artikeltaggar

Arman TeimouriEva Julin DombroweLiberalernaPolitikSverigeVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.