Hoppa till huvudinnehållet

Hagforsskola stängs på grund av Coronautbrott

Publicerad:
Älvstranden bildningscentrum, Hagfors
Älvstranden bildningscentrum, Hagfors Foto: Peter Nilsson

Efter att 44 fall av covid-19 konstaterats bland elever och personal vid Älvstranden bildningscentrum i Hagfors stängs skolan för all närundervisning vecka 10. Beslutet har fattats i samråd med Smittskydd Värmland.

I torsdags beslutades att högstadiet vid Älvstrandens bildningscentrum skulle ha distansundervisning vecka 10 på grund av 16 fall bland personal och elever på skolans högstadium.

Nu har alltså antalet covid smittade ökat.

- Vi fick fredag den 5 mars kännedom om flera nya konstaterade fall av covid-19 som har direkt koppling till andra skolenheter på ÄBC. Därför har vi efter ny rekommendation från Smittskydd Värmland beslutat att stänga ner all närundervisning på ÄBC vecka 10. Årskurs F-3 håller stängt. I övrigt är det fjärrundervisning som gäller, säger skolchef Jenny Dahlin i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

- Sammanlagt har vi i dagsläget 44 konstaterade fall bland personal och elever på ÄBC. Läget kan dock snabbt förändras och vi följer noggrant utvecklingen. Vi har beredskap att göra ytterligare åtgärder om det behövs i syfte att bromsa smittspridningen av covid-19, säger skolchef Jenny Dahlin.

Elever i grundsärskolan och gymnasiesärskolan är undantagna fjärrundervisningen. Skolan bedömer om enskilda elever har behov av närundervisning och tar kontakt med vårdnadshavare och elever.

- Det är utifrån smittläget oerhört viktigt att alla nu minskar sina kontakter, håller avstånd, är noga med handhygien,stannar hemma om man är sjuk och tar test vid symptom. Vid positivt svar uppmanas vårdnadshavare att kontakta skolan. Vi måste alla hjälpas åt för att stoppa spridningen i vårt samhälle, säger Jenny Dahlin i pressmeddelandet.

Fjärrundervisning på högstadiet efter Coronautbrott på ÄBC

Artikeltaggar

CoronavirusetHagfors kommunJenny DahlinSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.