Frida Hyvönen - Rå ärlighet

Publicerad:
Frida Hyvönen är aktuell med nytt album. Foto: Jessica Gow

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter en flört med svenska språket återgår Frida Hyvönen till engelskan. Både smärtsamma uppbrott och nyförälskelser beskrivs med samma råa ärlighet och hela albumet kokar egentligen ner till en enda fråga: kan man vara självständig i tvåsamhet?

Kjell Andersson: Såriga relationer och monumentala album

Musikaliskt svänger det rejält och det är i det melodiska och dramatiska som text och musik gifter sig bäst. 14 at 41 och Thank You skulle till exempel passa utmärkt i en musikal. Muntra A Funeral In Banbridge beskriver en begravning där en vän inte ens i döden får välja hur hon levt sitt liv, fast alla redan vet. Svalt jazziga Flock vänder en vardaglig familjeutflykt till en mountainbikebana till något vackert och poetiskt. Det finns ändå något märkligt befriande med en artist som inte räds att blanda genre, men ändå lyckas behålla en röd tråd.

Bästa låt: 14 at 41

Artikeltaggar

Frida HyvönenMusikNöje/KulturPopRecensionSkivor

Läs vidare