Hoppa till huvudinnehållet

Avgångar på Hammarö

Publicerad:
NWT Ledarredaktion
henrik.l.barva@nwt.se
Många avgångar.
Många avgångar. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sedan maktskiftet i Hammarö kommun i somras, då Socialdemokraterna kom tillbaka med hjälp av Centern och Miljöpartiet, har det varit rörigt i många nämnder och förvaltningar. I förra veckan meddelades att socialchefen Aniko Andersson Persson får gå eftersom det inte gått att komma överens med de styrande politikerna. "Förtroendet är förbrukat" säger Nils Bagge (MP), förste vice ordförande i kommunstyrelsen och ledamot i socialnämnden. Och i går framgick det att hela fyra chefer inom socialförvaltningen sagt upp sig,

Oroande tycker kommundirektören Caroline Depui, men socialnämndens ordförande Margareta Ivarsson (C) reagerar inte nämnvärt. Men så finns det en historia med folk som tvingas bort när Ivarsson är inblandad, som i somras när det förra borgerliga styret fick sluta. Och enligt uppgifter till ledarsidan så fick dåvarande servicechefen Johan Rosqvist sluta när hon för några år sedan var ordförande i servicenämnden, och hade ett finger med i spelet när dåvarande kommunchefen Jan-Olof Appel fick gå 2013. Det är inte utan att man anar ett mönster.

Artikeltaggar

Aniko Andersson PerssonCaroline DepuiCenterpartietHammarö kommunJan-Olof AppelLedareMargareta IvarssonMiljöpartietNils BaggeSocialdemokraternaSocialnämnder