Super Mario 3D World: Ett klassiskt hantverk

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Man vet i regel vad man får med ett Super Mario-spel. Spelen är påfallande ofta förvånansvärt kreativa också, trots att de är så extremt familjära vid det här laget. Åtminstone vad gäller just bandesignen och alla söta detaljer Nintendo gillar att strössla över sina spel.

Super Mario 3D World känns dock mindre som en kreativ utflykt i ett svampinfekterat sagoland, och mer som ett gammalt hederligt gediget hantverk. Det är så pass gediget att det är svårt att värja sig mot, dock, även om det inte riktigt känns som om det har samma smittande spring i benen som vissa andra Mario-spel.

Det är dock några snäpp över de ofta rätt torra New Super Mario Bros-spelen, och för den som aldrig spelade Super Mario 3D World på Wii U är detta förmodligen ganska givet. Den nya expansionen, Bowser’s Fury, är dock en bagatell i sammanhanget. Den flyter dessutom endast i 30 bildrutor i sekunden i bärbart läge (vilket är hela grejen med Switch), vilket gör det svårspelat när man är van vid mjuka 60.

Spelrecension: The Medium - En imponerande besvikelse

Super Mario 3D World är inte en omedelbar klassiker, men för att vara något av ett mellanspel i Mario-serien så håller det imponerande hög kvalitet. Däremot kommer jag aldrig att vänja mig vid den smått perversa åsynen av en medelålders, jamande Mario i en kattdräkt – krypandes på alla fyra med arslet i vädret.

Artikeltaggar

NintendoNöje/KulturRecensionSpelSuper Mario Bros

Läs vidare