Hoppa till huvudinnehållet

Fjärrundervisning på högstadiet efter Coronautbrott på ÄBC

Publicerad:
Älvstranden bildningscentrum, Hagfors
Älvstranden bildningscentrum, Hagfors Foto: Peter Nilsson

Många fall av covid-19 kopplat till högstadiet på ÄBC gör att högstadieeleverna kommer att få distansundervisning vecka 10.

– Hittills denna vecka är det 16 fall bland elever och personal, säger Jenny Dahlin skolchef till NWT.

NWT rapporterade förra veckan om enstaka fall på ÄBC och att vårdnadshavare och elever uppmanades till vaksamhet och vikten av att testa sig vid symptom.

– Då var det 2 fall och denna vecka 16 fall och fler kan ju tillkomma. Bland de tidiga fallen finns även elever och personal som tillfrisknat, säger Jenny Dahlin.

I samråd med Smittskydd Värmland beslutade Hagfors kommun under torsdagen om distansundervisning för högstadiet vecka 10 för att minska smittspridningen.

– Vi hoppas få stopp på smittan och det här var absolut oväntat. Vi stoppade lovskolan redan i tisdags utifrån att vi såg fall i måndags. Då blev vi rådda av smittskydd att stoppa lovskolan och sedan avvakta och se. Men nu efter kontakten med smittskydd idag beslutade vi om fjärrundervisning nästa vecka.

En ny kontakt med Smittskydd Värmland ska tas på onsdag nästa vecka.

– Då får vi veta hur vi ska göra framåt. Det beror ju på hur läget utvecklar sig, säger hon, säger Jenny Dahlin.

Kan det bli fortsatt distansundervisning vecka 11?

– Det kan det bli. Det beror ju helt på hur läget ser ut. Vi uppmanar alla vårdnadshavare och elever att minska sina kontakter drastiskt för att alla måste hjälpas åt att minska smittspridningen.

Elever i grundsärskolan är undantagna från fjärrundervisningen. Skolan bedömer om enskilda elever har behov av närundervisning och tar kontakt med vårdnadshavare och elever.

Corona på Älvstranden bildningscentrum

Artikeltaggar

CoronavirusetHagforsJenny DahlinSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.