Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Mjölkkriget når nya höjder

Publicerad:
[Åsa Lindhagens] pensionssparande i fonder som investerar i olja och pipelines lär inte kosta henne jobbet, skriver Byrån. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är uppenbarligen inte lätt för de växtbaserade mejeriprodukterna att vinna på bortaplan, där Arla bestämmer reglerna, skriver Byrån.

Varje år anordnar mejerikooperativet Arla tävlingen Stans bästa semla inför fettisdagen, men i år avbröts tävlingen plötsligt. Detta sammanföll med att en vegansk semla från ett kafé i Mjölby ledde omröstningen.

Istället beställde Arla 100 semlor från var och en av de 100 bagerier som låg i topp när tävlingen avbröts – men dessa semlor skulle tvunget innehålla grädde. Det är uppenbarligen inte lätt för de växtbaserade mejeriprodukterna att vinna på bortaplan, där Arla bestämmer reglerna.

Bacillhandräckning

Coronapandemin innebär en ihållande lågsäsong för handskakningar. Men det hindrade inte Trelleborgs kommun från att rösta igenom förslaget att alla kommunanställda måste kunna ta i hand. Det går alltså inte att vägra av religiösa skäl, men däremot av smittskyddsskäl.

Kanske kan det här leda till ett närmast religiöst uppsving för extrem bacillskräck i kommunen.

Klimatfarlig dubbelmoral

Av en hel räcka anledningar är det inte lätt att vara minister i Stefan Löfvens regering, men till skillnad från Fredrik Reinfeldts ministärer så får man inte sparken för obetalda tv-licenser och andra futiliteter. Byrån kan därför lugna den nytillträdda finansmarknadsministern Åsa Lindhagen (MP).

Hennes pensionssparande i fonder som investerar i olja och pipelines lär inte kosta henne jobbet. Detta trots att hennes språkrör, Per Bolund (MP), när han var finansmarknadsminister var en aggressiv kritiker av fonder och banker som investerat i fossil energi. Med anledning av detta skulle Byrån uppskatta ett klargörande från regeringen om huruvida grön dubbelmoral har okända klimatfördelar.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

ArlaÅsa LindhagenBagerierBubbel från ByrånCoronavirusetElFonderFredrik ReinfeldtMiljöpartietPer BolundSemlaSigneratStefan Löfven