Hoppa till huvudinnehållet

Lokal bank sponsrar Ingesunds internationella pianosatsning

Publicerad:
Ingesunds internationella pianosatsning får starkt lokalt stöd, i ett nytt sponsorsavtal.
Ingesunds internationella pianosatsning får starkt lokalt stöd, i ett nytt sponsorsavtal. Foto: Ingesunds musikhögskola

Musikhögskolan Ingesund i Arvika satsar stort på utbildning av pianister, med internationella satsningar. Nu lovar Westra Wermlands sparbank att sponsra satsningen.

Ingesund Piano Center startas för att kanalisera satsningen på internationella pianister vid skolan, som varit igång i några år nu, med goda resultat.

Huvudsponsor från start i den nya satsningen blir Westra Wermlands Sparbank.

– Ingesund Piano Center sätter Arvika på den musikaliska världskartan och vi är glada och stolta att få vara en del av denna unika satsning. Vi är övertygade om att hela västra Värmland kommer att få glädje av dessa musikaliska virtuoser och vi ser fram emot att följa våra blivande ambassadörer för Värmland och Ingesund på deras resa runt världens konsertscener, säger bankens vd Håkan Nordblad i ett pressmeddelande.

Streamad galakonsert

Banken satsar 250 000 kronor per år i tre år. Stödet ska bland annat göra satsningen mer tillgänglig för lokalbefolkningen i form av förbättrad marknadsföring och på sikt flera konserter.

Redan nu utlovas att den officiella starten för Ingesund Piano Center ska bli en streamad galakonsert som produceras med hjälp av stöd av banken.

– Att Westra Wermlands Sparbank nu går in och stödjer verksamheten under tre år ger oss en fantastisk möjlighet att erbjuda den lokala publiken här i Värmland pianomusik på högsta nivå, säger Julia Mustonen-Dahlkvist, som är Ingesund Piano Centers artistiska ledare.

Artikeltaggar

ArvikaBankerEkonomiMusikMusikhögskolan IngesundNäringslivSponsringWestra Wermlands Sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.