Hoppa till huvudinnehållet

BIK-forwarden skadad: ”Kunde inte genomföra matchen”

Publicerad:
BIK:s Gustaf Thorell klev av skadad mot Vita Hästen.
BIK:s Gustaf Thorell klev av skadad mot Vita Hästen. Foto: Idrottsfoto.com

Gustaf Thorell klev av matchen mot Vita Hästen och kom inte tillbaka i spel.

– Det är tveksamt med spel på onsdag för honom tror jag faktiskt, säger BIK:s huvudcoach Karl Helmersson.

Efter 3–6-förlusten borta mot Västervik i onsdags plockade BIK Karlskoga under söndagen en 4–3-seger på bortais mot Vita Hästen.

– Skönt att vi vann igen. Alla poäng är viktiga här nu under slutdelen av serien. Det var en skiftande matchbild idag där vi gjorde en jättebra förstaperiod men sedan satte Vita Hästen ett ganska hårt tryck på oss, säger BIK:s huvudtränare Karl Helmersson.

– Skönt att vi kunde avgöra i förlängningen i powerplay (Henrik Björklund). Vi gjorde tre mål i powerplay idag så det är bra.

Men vad som inte är bra för BIK är att poängstarke forwarden Gustaf Thorell lämnade söndagens match skadad. Thorell har gjort 44 poäng på 38 matcher och stod för ett mål och en assist mot Vita Hästen.

– Det var synd att Thorell gick av efter en period och han kunde inte genomföra matchen så vi fick ändra om lite i laget, både i powerplay och spelet i fem mot fem. Men det är som det är, vi åker härifrån som segrare och så får vi ta det därifrån, konstaterar Helmersson.

Hur mår Thorell?

– Han mår bra. Men det är en underkroppsskada som gjorde att han inte kunde fullfölja så vi får se hur det ser ut under de närmaste dagarna som kommer.

Nästa match för tabelltrean BIK är hemma mot Almtuna på onsdag. Frågan är om Gustaf Thorell kan spela redan då.

– Vi måste vara smarta här och se lite längre fram. Är Thorell inte helt hundra mot Almtuna så riskerar vi inte någonting i den matchen. Vi får som sagt se hur det utvecklar sig. Men det är tveksamt med spel på onsdag för honom tror jag faktiskt.

”Ny energi”

Det var ett BIK som mot Vita Hästen stuvade om i samtliga backpar och Helmersson förklarar hur han resonerade.

– Vi kände väl att det behövdes lite ändring. Det har rullat på lite i slentrian och då tror jag det är viktigt att man får in lite ny energi med en ny kollega bredvid sig så man börjar prata mer och är noga med de små detaljerna. Det var något som vi inte gjorde fullt ut mot Västervik.

En back som blev målskytt mot Vita Hästen och som imponerade på Karl Helmersson var 21-årige Lukas Pilö som är på lån från Örebro HK.

– Jag tycker att Pilö gjorde en jättebra match och han blir väl också mer och mer varm i kläderna här i sin nya klubb.

BIK-backen Elias Ekström har saknats en tid på grund av skada och spelade inte mot Vita Hästen heller.

– Han tränade på lördagen och är hundra nu. Men han har varit borta en vecka och hade bara gjort en träning så han var liksom aldrig aktuell för spel idag söndag. Nu får han en vecka med träningar så han är absolut aktuell för spel i framtiden.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagElias EkströmGustaf ThorellHockeyallsvenskanIshockeyKarl HelmerssonLukas Pilö

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.