Höggravid frisör bestulen på allt

Publicerad:
Det var i princip länsat inne på salongen i Kil på lördag morgon. Foto: Privat

Saxar, produkter, hårfönar och till och med frisörstolarna. Det mesta försvann vid ett inbrott i en frisörsalong i Kil natten till lördag.

– Det är helt galet, allt är borta, säger frisören Sophie Castenvall.

När Victoria Ygfeldt, en av de tre frisörerna som jobbar på salongen Cabello i Kil, kom till jobbet på lördagsmorgonen möttes hon av förödelse.

– Hon skulle klippa sin mormor och morfar och möttes av en enda röra. Skåpluckorna stod öppna och allt var länsat. Saxar, produkter, plattänger, hårfönar, klippmaskin, kaffemaskinen, kundstolar och frisörstolar. De hade slängt grejer och rivit ner gardiner. Till och med rosorna jag precis fått, säger Sophie Castenvall.

Hon är höggravid och gjorde sin sista dag på fredagen och uppvaktats med blommor.

Sophie Castenvall är en av frisörerna som blev av med allt av värde.
Sophie Castenvall är en av frisörerna som blev av med allt av värde. Foto: Privat

– Jag lämnade kvar dem eftersom jag skulle klippa min familj på söndagen och ta med dem då. Nu finns ingenting kvar att hämta och mina kollegor har inget jobb att gå till på måndag, säger hon.

Och det är stora värden som gått förlorat i salongen som ägs av Lotta Eriksson.

– Bara mina saxar kostar tillsammans närmare 100 000 kronor. Så det är säkert grejer för 300 000 till 400 000 som försvunnit. Vi har inga kontanter i salongen så pengar fick de inte med sig. Bara vetskapen om att de varit inne och rotat i allt är obehagligt.

Några pengar fanns det inte att ta.
Några pengar fanns det inte att ta. Foto: Privat

Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp källardörren och har försökt ta sig in genom ytterligare två dörrar.

– De verkar veta vad de var ute efter. Jag har i alla fall kvar några kammar och fönborstar. Vi har verkligen kämpat under coronapandemin och så kommer det här nu. Det är riktigt tungt, säger Sophie Castenvall.

Inbrottet är polisanmält och salongen är låst i väntan på teknisk undersökning.

– Vi har fått in en anmälan om inbrott och fullbordad stöld. Det finns ett beslut på brottsplatsundersökning på måndag så får vi se om de kan få fram något mer. Förmodligen är gärningsmännen redan långt härifrån, säger Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson i Region Bergslagen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFrisörInbrottKenneth JohannessonKil

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare