Karriärens vackraste stund för The Generals

Skivor
PUBLICERAD:
Hamrande brutalitet och medryckande melodier.
Foto: Erik Hansen

The Generals

To hell
(Black Zombie)

Gasklockorna, Gefle Metal Festival 2019. Återkomsten efter fem års livesemester är ett minne som har etsat sig fast. Hungern var påtaglig och det fanns något resolut euforiskt i Karlstadkvartettens blickar när de avtäckte öppningsspåret Faith in fire. Ett smakprov som summerar To hell väl – det pulserar fortfarande The Generals-blod i kärlen, men allt har blivit vassare, tuffare och intelligentare. Äntligen används potentialen fullt ut och textraden ”under a serpent sun” är en väl avvägd lingvistiskt passning tillika ett kvitto på att det går att hämta inspiration även i väster.

Bandets svängiga death metal har en energi som gör att plattan aldrig blir långrandig. Ännu ett trumfkort är balansen mellan hamrande brutalitet och medryckande melodier som explicit och subtilt vävs in i riffparaden. Det blir inte sämre att herrarna Tomas Skogsberg och Lawrence Mackrory har varit med och rattat innehållet. Både arv och finess får sin beskärda del och resulterar i karriärens vackraste stund.

Bästa låt: Thrill kill

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.