Hoppa till huvudinnehållet

Nu kommer vinsterna för Antonio Trot

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Antonio Trot imponerade stort på Solvalla.
Antonio Trot imponerade stort på Solvalla. Foto: Lars Jakobsson

Antonio Trot jagade V75-spelarna i start efter start utan att få utdelning för några veckor sedan.

Nu är det proppen ur för den Timo Nurmos-tränade åttaåringen som under onsdagskvällen tog sin andra raka seger på ett mycket imponerande sätt.

Antonio Trot startade i loppet med ett av landets längsta namn, nämligen Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris och han svarade för en femstjärnig insats.

Gardner Shaw var favorit i loppet och när Örjan Kihlström körde till ledningen efter ett drygt halvvarv såg det lovande ut för hans del. Men på utsidan fick han Antonio Trot som såg laddad ut hela vägen. Redan halvvarvet från mål övertog Antonio Trot ledningen och tillsammans med Claes Sjöström blev det en lätt seger före comebackande Stoletheshow på den utmärka tiden 12,8/2 160 meter.

Aragorn As vann direkt i ny regi.
Aragorn As vann direkt i ny regi. Foto: Lars Jakobsson

Timo Nurmos vann ytterligare ett lopp som tränare och den segern kom med ett nyförvärv. För två veckor sedan presenterade han Bitcoind' Arc och den här kvällen var det dags för Aragorn As. Han gjordes till klar favorit på V86 och det blev en lätt seger efter att Jorma Kontio kört till ledningen tidigt.

Kolgjini skrällde

I den första avdelningen kom favoriten Divine Godiva till ledningen men på sin utsida fick hon Hasty Helene som med Fredrik Persson satte lite tryck med. Ett öppningsvarv på 13,7 över medeldistans blev helt enkelt för tufft för Divine Godiva och tempot gynnade starka Vieled, som avgjorde utan problem tillsammans med Christian Cracciolo efter en attack från tredje par utvändigt på den sista långsidan.

Det såg länge ut att bli en låg utdelning den här omgången men i den sjunde avdelningen kom en överraskning när Adrian Kolgjini satte dit Dominic Wibb. I ett galoppfyllt lopp var han snabbt framme utvändigt om ledande Bonny Boy och till slut gled Dominic Wibb undan till en lätt seger.

Svarade favoriten och vann

Det kördes två långlopp på V86-kupongen. I den femte avdelningen vann omgångens stora skrikhäst Totti Face efter att han fått ett perfekt lopp i rygg på ledande Happy Few och avslutat vasst.

Även V86-8 var det långlopp och här svarade Magnus A Djuse ut favoriten Danilo Brick med The Bald Eagle och det höll hela vägen in i mål.

Artikeltaggar

Antonio TrotJorma KontioJägersroSolvallaTravÖrjan Kihlström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.