Hoppa till huvudinnehållet

Beslutet gäller inte längre: Överklagan kan inte prövas

Publicerad:
Fyra överklaganden hade kommit in till länsstyrelsen av förbudet mot trafik mellan klockan 23 och 06 i centrala Arvika som togs den 9 februari.
Fyra överklaganden hade kommit in till länsstyrelsen av förbudet mot trafik mellan klockan 23 och 06 i centrala Arvika som togs den 9 februari.

De överklaganden som kommit in till länsstyrelsen i Värmland av Arvika kommuns beslut för två veckor sedan om förbud mot nattrafik kommer inte att prövas.

– Kommunen har upphävt den gamla föreskriften som ligger till prövning hos oss och beslutat om en ny, säger Sebastian Lindstrand, jurist på länsstyrelsen.

Vad innebär det konkret?

– Ja, det innebär att det inte finns nåt att pröva för oss. Överklagan förfaller. När det formellt inte finns nåt att pröva kommer det att avskrivas.

Arvika Nyheter berättade i tisdags att kommunen hade gjort vissa justeringar i den lokala trafikföreskrift som antogs den 9 februari. Med hänvisning till att föreskriften förändrats upphävde kommunen det gamla beslutet och tog beslut om en ny som började gälla den 23 februari.

Men innan dess hade fyra överklaganden hunnit komma in av det beslut som togs för två veckor sen. Bland annat ett som var undertecknat av en grupp personer, främst representanter för motorföreningar. Samtliga överklaganden faller nu bort.

– Vi kan formellt inte flytta över överklagan till ett nytt beslut, även om det är små förändringar. Kommunen har upphävt det gamla beslutet och det sätter ramen för vår del. Det måste bli så att de får överklaga det nya beslut som finns, säger Sebastian Lindstrand.

Enligt kommundirektör Hans Karlsson gjordes förändringarna på grund av att man hade upptäckt brister i den tidigare föreskriften som man ville åtgärda.

Det är smärre ändringar som gjorts. Dels tydliggjordes att personer med handikapptillstånd är undantagna från förbudet mot trafik nattetid i innerstan. En skrivelse som funnits med i tidigare föreskrifter, men som föll bort i den senaste.

En skylt som visar avspärrningen av Järnvägsgatan har flyttats ut till Prästängsrondellen. Tidigare stod den längre in på Järnvägsgatan.

Den tredje ändringen gäller en justering av kartan som visar avspärrningen av gatorna, där en markering blivit missvisande vid Åkaregatan som såg ut att vara avstängd vid infarten.

Artikeltaggar

ArvikaLänsstyrelsenNyheterÖverklagandenTrafikförbud

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.