Hoppa till huvudinnehållet

Kvällstidning: ”De värmländska lagen får det tufft”

Publicerad:
Fredrik Johannesson, ny tränare i Nordvärmland, slår ut med armarna som om han inte alls förstår Sportbladets placering av hans lag.
Fredrik Johannesson, ny tränare i Nordvärmland, slår ut med armarna som om han inte alls förstår Sportbladets placering av hans lag.

Den stora kvällstidningen har sagt sitt.

Vid Sportbladets genomgång av fotbollens division 2-serier på herrsidan siar man om att de värmländska lagen står inför en tuff säsong.

Både Nordvärmlands FF och Karlstad Fotbollsutveckling hade det kämpigt redan ifjol. Nu spår Sportbladets expertis att det blir än kämpigare.

Man placerar NVFF på en tolfte plats, alldeles ovanför det negativa kvalstrecket.

”Laget från norra Värmland brukar ha en tunn trupp. En av de bästa spelarna har varit forwarden Fredrik Johannesson som nu slutar spela för att bli tränare”, kommenterar Sportbladet.

Ytterligare en plats längre ned i tipset, på negativ kvalplats, återfinns Karlstad Fotbollsutveckling.

”Två av de största talangerna, Mohammad Qassem och Linus Langer, lämnar för att försöka ta en plats i division 1-laget. Det blir ett tufft år för det unga laget som kommer att få kämpa i de nedre regionerna.”

Det återstår att se om Sportbladet får rätt, eller om de båda värmländska lagen har helt andra planer.

Yxhult och IFK Tidaholm tippas åka direkt ur medan Oddevold och Forward gör upp om seriesegern.

Artikeltaggar

Division 2 norra GötalandFotbollIF Karlstad FotbollsutvecklingNordvärmlands FFSportbladet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.