I lördags hade Årjängstravet en rekordtidig årspremiär.
Tävlingsdagen var ett test och det kan bli en fortsättning med upplägget.
– Jag tror att vi kommer att landa i att det är värt att testa ett år till, säger travbanechefen Johanna Karlin.
När Färjestadstravet har sitt uppehåll för Svenska rallyt är Värmland en vit fläck på landets travkarta i ett par veckor.
I år blev det en ändring på den saken då Årjängstravet hade sin premiär i lördags, ett par veckor tidigare än normalt, för att ge startmöjligheter för tränarna och ägarna i regionen.
– Jag har inte hunnit prata med så många än, men det var många som var positiva till satsningen och tycker att det är intressant att kombinera dagen med ett istrav som är tanken i framtiden, säger Johanna Karlin.
Arrangören hade dock lite otur med vädret den här gången. Efter många minusgrader i flera veckor i sträck slog vädret om med en kladdig bana som följd.
– Som någon sa så hade det blivit fantastiskt om tävlingarna hade varit helgen innan. Det kan bli så här kraftiga väderomslag på vintern, men det är inget som man kan utgå från att det ska bli varje år.
Oväntat hög omsättning
På grund av coronapandemin kördes tävlingarna givetvis utan publik och det gör det inte enklare för Årjängstravet att analysera testet med en travdag i februari.
– Hade vi haft igång hela anläggningen hade man sett om restaurangen genererat publik och intäkter. Jag tror att det går att skapa ett trevligt event en sådan här dag när vi får publik igen eftersom det inte finns jättemycket som konkurrerar i Årjäng den här tiden på året. Spelet blev verkligen över förväntan både på V4 och i varje lopp.
Den här tidiga årspremiären kan absolut finnas med i tävlingskalendern även kommande år.
– Folk tycker att det är bra med startmöjligheter, men det förutsatt att Färjestad har samma tävlingsplanering nästa år. Det ser vi först i augusti när vi börjar med planeringen för 2022, säger Karlin.
Ska höra runt mer
Och hon fortsätter om att ha en tävlingsdag eller inte i februari:
– Det är inte bara jag som bestämmer vad som kommer att ske. Jag får prata med styrelsen om deras upplevelse och jag måste prata med fler aktiva. Sedan får vi se vad den samlade majoritetsbilden blir.