Hoppa till huvudinnehållet

Förre Bik-keepern nockades – konstaterad hjärnskakning

Publicerad:
Reporter Fredrik Erlandsson
Fredrik Erlandsson
fredrik.erlandsson@nwt.se
Emil Kruse konstaterades med en hjärnskakning efter matchen mot Björklöven.
Emil Kruse konstaterades med en hjärnskakning efter matchen mot Björklöven. Foto: FREDRIK KARLSSON

Den värmländska målvakten Emil Kruse vaktar, efter ett visst runtkuskande, kassen i Västerås sedan förra säsongen.

Huruvida han kommer spela på ett tag är däremot oklart. Under måndagens match mot Björklöven fick han ledas av planen med en hjärnskakning.

Det kvar knappt tolv minuter in i Västerås match mot Björklöven som ”Lövens” Fredric Andersson åkte in i VIK-målvakten Emil Kruse.

Kruse blev liggande efter smällen och fick sedan ledas av planen medan Anderson fick spela vidare.

– Jag kan inte säga att jag tycker att det är jättefult. Det är olyckligt men det är en gråzon. Jag kan tycka att någonstans tar man allting på en målvakt så fort man nuddar dem och i det här fallet har vi en hjärnskakning. Det är klart jag hade önskat att domaren hade sett på dem på ett annat sätt, säger sportchefen Patrik Zetterberg på klubbens hemsida.

Den Vikingfostrade målvakten har stått 27 matcher för Västerås i årets hockeyallsvenska med en räddningsprocent på 91,9.

– Tyvärr har han en bekräftad hjärnskakning. Vi får se lite här, när han är symptomfri kommer han kliva in i hjärntrappan. Sedan får vi ta det därifrån, det känns väldigt surt.

Överlag var det en grinig historia, 20 tvåminutersutvisningar delades ut.

Artikeltaggar

Emil KruseHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.