Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare politiker vill att det byggs en cykelväg till Bomstadbaden

Publicerad:
Det finns ingen gång- och cykelväg till Bomstadbaden trots att Bomstadsvägen är hårt trafikerad. Foto: ChristerWik

Skårebon Jörgen Lenz vill att det byggs nya gång- och cykelvägar längs två attraktiva stråk i Karlstadstrakten. Det ena är längs Klarälven från Färjestad till Skåre.

– Det andra är från Skutberget till Bomstadbaden innan det sker en allvarlig olycka.

Framför allt sommartid är trafiken tät längs vägen av såväl bilar med husvagnar och husbilar liksom cyklister och gående.

Nu vill Jörgen Lenz att det snabbt anläggs en gång- och cykelväg längs den cirka 2,5 kilometer långa sträckan från avfarten vid Skutberget och fram till Bomstad.

– Det är bara en tidsfråga innan det sker en allvarlig olycka här. Visserligen har hastigheten sänkts till 50 kilometer i timmen, men det räcker inte.

– Av säkerhetsskäl behövs det verkligen en separat gång- och cykelväg med tanke på all trafik längs det här stråket, säger Jörgen Lenz.

Skapar motionsrunda

Han önskar även en gång- och cykelväg från Färjestad till Skåre längs Klarälven.

– En sådan behövs både för trafiksäkerheten eftersom det landsvägen är smal och av rekreationsskäl. Då skulle man få en väldigt fin motionsrunda som löper på båda sidor av älven.

Så här säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden om önskemålen:

Inte kommunal mark

– Idén om en gång- och cykelväg till Bomstad är god och den tar jag med mig. Problemet är dock att kommunen inte har rådighet över marken eftersom vägen är enskild och ägs av en vägförening.

– Det är även privata markägare längs landsvägen mellan Färjestad och Skåre och det går inte att hänga på en gång- och cykelväg på Skårebron utan det måste i så fall byggas en separat bro över älven.

Artikeltaggar

BomstadBomstadbadenHenrik LanderKarlstads kommunSkutbergetTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.