Hoppa till huvudinnehållet

Maria Carlson: ”Det blev en chock och jag skrek och hoppade”

Publicerad:
Maria Carlson med Elle Vild efter V75-vinsten i lördags.
Maria Carlson med Elle Vild efter V75-vinsten i lördags. Foto: Privat

I lördags gjorde Elle Vild sin första start på V75.

Det blev en omedelbar succé när hon vann som en stor överraskning för spelarna.

– Jag har inte tagit in det här än, säger hästens tränare Maria Carlson från Storfors.

De värmländska amatörframgångarna på V75 har varit enorma de två sista veckorna. På Åby förra helgen vann Isabell Flacking och Bengt Bergs Bara du Chene och i lördags blev en dubbel när först Beartime, Helena Edlund tränar, och sedan Elle Vild vann lopp.

– När jag såg Bara du Chene vinna tänkte jag att tänk om man hamnar där någon dag och så gjorde jag det! Det känns helt otroligt och det är jättekul när amatörtränade hästar från Värmland vinner på V75. Jag hoppas att de här vinsterna sporrar andra, säger Maria Carlson.

Många gratulationer

För efter att loppet gick i mål i lördags kväll är det många som har hört av sig till henne.

– Det har varit en väldig uppvaktning och det är kul att andra gläds åt vår framgång. Segern betyder otroligt mycket och går inte att beskriva med ord. Jag är så otroligt glad och tacksam för den här hästen för det har varit en resa med henne, säger Carlson.

Skadade sig i somras

I somras var olyckan framme för Elle Vild när hon trampade sig så illa i hagen att hon fick en skada på kotsenskidan och det blev en operation på Mälarkliniken.

– Under rehabiliteringen skulle jag ut och gå med henne varje dag och det la jag otroligt mycket tid på i ett par månader. Det var en känslosam berg- och dalbana och sedan komma tillbaka och träna upp henne för start, berättar Carlson.

Elle Vild gjorde comeback på tävlingsbanan i november och efter galopp i de två första starterna har hon hittat tillbaka till toppformen.

Skrek och hoppade

I lördags gjorde hon den första starten på V75 och efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka mitt på upploppet vann hon tillsammans med Peter Ådefors.

Elle Vild stormar fram mot sin V75-seger.
Elle Vild stormar fram mot sin V75-seger. Foto: Lena Emmoth

– När jag fick se startlistan tänkte jag att det här kommer att bli tufft och vi siktade på att tjäna pengar. I den sista kurvan såg jag att det fanns krafter kvar och tänkte att hon kunde vara bland de fem främsta. Sedan gick det så snabbt när luckan kom och så hörde jag att de ropade ut att Elle Vild som vinnare i loppet, berättar Maria.

Och från den stunden var det total eufori för amatörtränaren från Storfors.

– Det var en liten chock och jag skrek och hoppade. Jag var med i tv men var helt ställd och försökte få fram några ord.

Har det blivit något firande av V75-segern?

– Nej, vi har inte hunnit med det än. Kom hem sent på lördagskvällen men vi får ta och äta något gott framöver.

Artikeltaggar

Maria CarlsonPeter ÅdeforsStorforsTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.