Hoppa till huvudinnehållet

Söker bygglov för särskilt boende på Selma

Publicerad:
I maj är byggstart för särskilt boende på Selma.
I maj är byggstart för särskilt boende på Selma. Foto: Karina Johansson

Arbetet med att planera det nya särskilda boendet på Selma pågår för fullt.

– Vi lämnar in bygglovshandlingarna den 5 mars, berättar vd Perra Hermansson.

I januari påbörjades projekteringen inför renovering och ombyggnad av de tre västra flyglarna vid hotell Selma Lagerlöf.

– Byggstart är satt till 3 maj vilket är lite tidigare än vi räknat med, berättar Perra Hermansson som tycker att arbetet har flutit på bra.

– Vi har bra samarbete med vård och omsorg. Det är ju verksamhetsanpassade lokaler vi bygger så vård och omsorg har till största delen fått vara med och bestämma hur det ska vara. Nu ser vi att det blir 30 procent billigare att bygga i befintliga lokaler än att bygga nytt, och det är förstås positivt för både oss, kommunen och skattebetalarna.

I maj inleds ombyggnation av de tre västra flyglarna.
I maj inleds ombyggnation av de tre västra flyglarna. Foto: Karina Johansson

Det handlar om fyra avdelningar med 36 vårdplatser samt personalutrymmen och sällskapsrum på en 3 800 kvadratmeter stor yta, fördelat på två plan. Varje lägenhet blir en etta med pentry och badrum, om cirka 38 kvadratmeter. Personalutrymmena placeras delvis i gamla puben, Smedjan, till vänster om foajén.

I dagsläget byggs den nordöstra flygeln om till hemtjänstlokaler. Återstår gör då den sydöstra flygeln där det inte kommer att vara kommunal verksamhet. Där planerar Sunne kommun att hyra ut till extern hyresgäst.

– Vi är i fasen att vi planerar hur lokalerna ska anpassas för hyresgästen. Förhoppningsvis kan vi signera kontrakt inom de närmaste månaderna, berättar Perra Hermansson.

Artikeltaggar

Hotell Selma LagerlöfNyheterPerra HermanssonSärskilt boendeSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.