Hoppa till huvudinnehållet

Karlssons bragd – knep bronset: ”Var bara att ge allt”

Publicerad:
Hanna Karlsson slog till med en kanontid och knep bronset. Foto: Privat

Hanna Karlsson slog till med en kanontid i försöket på 400 meter och tog sig till final. Väl där slog Götalöperskan till med en ny kanontid och sprang i mål som trea – nio tusendelar bakom Amanda Holmberg.

– Lite besviken att det var så nära, säger Hanna Karlsson.

Under lördagen var det försök i 400 meter där IF Götas Hanna Karlsson sprang i det första heatet. Där sprang hon som tvåa på tiden 56.85 – två tiondelar bakom Lidköpings Amanda Holmberg.

– Det var väldigt jämnt om vilka som skulle få finalplatserna efter Moa (Hjelmer) så det var bara att ge allt. Det blev nytt personbästa med en sekund också, säger Hanna Karlsson.

Väl i finalen under söndagen ställdes Karlsson bland annat mot välmeriterade Moa Hjelmer.

Hjelmer var ohotad i finalen och sprang i mål på tiden 54.91. Men kampen om andraplatsen var nere på tusendelen – närmre bestämt nio stycken. Holmberg kom i mål på 56.291 sekunder och Karlsson på 56.300.

– Väldigt surt, lite besviken att det var så nära. Men samtidigt är jag väldigt nöjd med ett brons på senior-SM.

Vad hade du för mål inför SM?

– Det var att inte komma sist om jag ska vara ärlig. Men jag vet att jag kan springa fort, säger bronsmedaljören innan hon tillägger:

– Träningen har gått väldigt bra under hösten. Det har fungerat jättebra med Jonas som tränare och jag har gjort stora framsteg.

Härnäst väntar fortsatt träning i Våxnäshallen för Karlsson.

– Nu är det bara att träna på inför utomhussäsongen.

Artikeltaggar

FriidrottFriidrotts-SMHanna Karlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.