Hoppa till huvudinnehållet

Woodpeckers vill utöka: Planerar ny niohålsbana redan i vår

Publicerad:
Woodpecker park hade en väldigt hög beläggning under 2020, nu vill föreningen expandera och bygga ytterligare en bana i Kristinehamn.
Woodpecker park hade en väldigt hög beläggning under 2020, nu vill föreningen expandera och bygga ytterligare en bana i Kristinehamn. Foto: Sandra Österman

Intresset för discgolfen har växt rejält de senaste åren. Förra året var banan i Kristinehamn den näst mest besökta banan i Värmland. Frisbeeklubben Woodpeckers ser ett behov av att utöka med ytterligare en bana om nio hål.

– Vi har satt en tidsplan att det ska vara klart i maj, säger Robert Cederholm.

Woodpecker park uppe vid Björkvallen har 18 hål och har varit extremt välbesökt det senaste åren.

Robert Cederholm räknar med att antalet spelade rundor är uppe och touchar vid 10 000.

– Vi har kunnat se 8065 rundor från en app, Udisc. Sen vet jag att många i klubben använder en annan app för att registrera och att många spelar casualrundor utan att registrera dem.

Han höftar att det spelats någonstans runt 10 000 rundor.

– Det är väldigt många, men ser man bara till de 8065 är det ju 22 per dag om man slår ut det på 365 dagar. Det är mycket.

– Spelarna kommer inte bara från Kristinehamn, det är folk från hela Värmland här och spelar.

Vill expandera

Planen som finns nu är att utöka möjligheten för kristinehamnarna att spela discgolf. Nio nya hål är planerade för att stå färdiga i vår.

– Vi har satt en tidplan för att det ska bara klart i maj. Då har vi också sagt till kommunen att vi inte behöver någon finansiering för de första nio hålen, det kan vi stå för från klubbens sida.

Skötseln av banan tror man sig också klara själva.

– Woodpeckers är en förening med väldigt många aktiva medlemmar. Många är beredda att vara med och sköta banan. Det finns ett gott underlag för en bana av hög kvalité.

Var banan ska ligga är ett större problem. Det finns en önskan från klubben att återkomma till sin ”födelseplats”.

– Vi började på Marieberg 2008 men fick flytta därifrån 2010 när kommunen hävdade att det krävdes bygglov, säger Cederholm, och fortsätter:

– Sen har vi gett förslag på Stenstalid och Sunneberg.

Föreningen ser gärna att banan placeras så centralt som möjligt.

– En fördel med Björkvallen är att det är lättillgängligt. Barn och ungdomar kan cykla eller ta moppen dit, det är viktigt för att sporten ska växa bland yngre.

Kommunbesked kan dröja

Henrik Arneng, fritidschef på Kristinehamns kommun, har varit kontaktperson för Woodpeckers under processen. Förslaget ligger inte längre på hans bord.

– Det ligger hos planavdelningen, berättar han.

– När något besked kan komma vet jag inte i dagsläget.

Går det att säga något om var banan blir placerad?

– Plan får avgöra vad som blir bäst. Föreningen hade en lista på tre platser.

Ett definitivt besked kan dröja.

– Jag vet att de har väldigt många sjukskrivna och mycket att göra just nu. Jag mailade dem i morse för att försöka skynda på processen lite så det kan komma igång.

Artikeltaggar

BjörkvallenDiscgolfKristinehamnKristinehamns FrisbeeklubbMariebergStenstalidenSunneberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.