Hoppa till huvudinnehållet

Förre FBK-keepern väntar enäggstvillingar – tar ”pappaledigt”

Publicerad:
Markus Svensson gjorde två säsonger i FBK.
Markus Svensson gjorde två säsonger i FBK. Foto: FREDRIK KARLSSON

Markus Svensson har bara gjort två matcher i SHL den här säsongen. Efter måndagens deadline står det klart att det stannar på paret matcher han gjorde för HV71 den här säsongen.

Anledningen? Familjen väntar tillökning.

– Jag kände att jag vill göra det som är bäst för min familj, att jag kommer att vilja vara och behövas hemma mer längre fram i vår, säger Markus Svensson till Cmore.

Markus Svensson har hunnit fylla 36, efter att kontraktet med Färjestad gick ut i våras har den dubble SM-guldvinnaren inte lyckats hitta en ny arbetsgivare. Hans korta gästspel i HV71 väckte ett intresse i SHL, men utan att det slutade i något kontrakt.

För Cmore berättar Svensson om varför:

– Vi fick reda på att vi väntar enäggstvillingar, vilket känns skitkul. Det är också lite högre risker kring en sådan graviditet. Jag kände att jag vill göra det som är bäst för min familj, att jag kommer att vilja vara och behövas hemma mer längre fram i vår, säger Markus Svensson.

– Det var väldigt tyst under hösten, någon vecka efter den här perioden med HV71 fanns det lite mer intresse än jag nästan hade trott. Det var väldigt roligt och smickrande så klart. Det svänger fort åt alla håll i den här branschen, säger Markus Svensson.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMarkus Svensson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.