• idag
  24 feb
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  25 feb
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  26 feb
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  27 feb
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  28 feb
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tänkte inte på det...

Ledare
PUBLICERAD:
Halt var det här.
Foto: Lisa Olaison

En mening sammanfattar rätt väl fiaskot med de hala stålplattorna på museivägen i Karlstad: "Tänkte inte på det...". Uppenbarligen var man så förälskad i det nya och fräscha med att varva den vanliga stenbeläggningen med glittrande stålplattor att man helt enkelt inte tänkte på att det kan bli halt när det regnar eller nu när det varit kallt och vinter.

Upprustningen av den så kallade Älvpromenaden, som blev klar för ett par år sedan, var bra och nödvändig, men här borde man tänkt till lite mer istället för att bli tagna på sängen. Under onsdagen började man provisoriskt åtgärda det hela med att klistra på halkskydd på en femtedel av plattorna. Men det finns hela 5 200 stycken!

Att helt ta bort dem verkar inte vara aktuellt – plattorna är ju gubevars ett konstverk! Men nog måste promenerande Karlstadsbor komma i första rummet. Det är bara att erkänna att man gjort bort sig i en iver att verka moderna och kreativa.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.