Hoppa till huvudinnehållet

Svenneling vill ha svar kring arbetspendlingen

Publicerad:
Håkan Svenneling (V). Foto: Peter Bäcker

Vänsterpartiets värmländske riksdagsman Håkan Svenneling (V) har ställt en skriftlig fråga till Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) om vilka åtgärder regeringen vidtagit med anledning av den stängda gränsen mellan Sverige och Norge.

I ett pressutskick från Vänsterpartiet uttrycker Håkan Svenneling sin oro över de förödande konsekvenser den stängda gränsen medför och vad den innebär för de personer som arbetspendlar.

– Många invånare i gränskommunerna pendlar till arbeten inom vårdbranschen och byggbranschen, och de senaste nationella besluten från Sverige och Norge innebär en stor påverkan för arbetspendlare.

Svenneling menar vidare att det råder stor osäkerhet bland såväl svenska som norska gränskommuner om vem som har rätt att korsa gränsen.

– Vi kan inte bara stänga en 1 630 kilometer lång gräns som människor korsar dagligen och inte tro att det får konsekvenser, säger Håkan Svenneling.

Utrikesutskottet kommer nästa vecka att ha ett digitalt möte med sina norska kollegor.

Artikeltaggar

CoronavirusetEva NordmarkHåkan SvennelingNorgePolitikSverigeVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.