Ricky Warwick bjuder på Irländsk rockcharm

Skivor
PUBLICERAD:
Ricky Warwick under en konsert på Sweden Rock festival i Sölvesborg.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ricky Warwick

When life was hard and fast
(Nuclear Blast)

Musik behöver inte vara komplicerad för att skaka om systemet. Tvärtom, den sjungande gitarristen Ricky Warwick bevisar precis detta. Nordirländaren är ett kvitto på att övning ger färdighet och att intresse kan bli både livsstil och levebröd. Frågan är om det ens går att spela äkta rock’n’roll utan att ha musiken svallande i blodet? Förr eller senare kommer du bli avslöjad om du inte är ett med din genre. Bredvid solokarriären är det Thin Lizzy och Black Star Riders som gäller och visst är det tufft att ha New Model Army, The Almighty och Stiff Little Fingers på meritlistan.

På soloplatta nummer fem fimpas både specialeffekter och polerad studioperfektionism. Det irländska förflutna hörs ganska ofta över albumets fyrtio minuter och Ricky tar inga omvägar utan går direkt till hjärtat av musikstilen. Det är rak rock med enkla texter och medryckande melodier. Att Phil Lynott är en stor förebild kan kännas som jäv, men samtidigt, sämre inspirationskälla går det ju att ha.

Bästa låt: Still alive

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.