Gitarrmattor och elektronik med Mogwai

Skivor
PUBLICERAD:
Stuart Braithwaite i Mogwai.
Foto: Eduardo Verdugo
4

Mogwai

As the love continues
(Rock Action Records)

I popkulturtermer är Mogwai numera smått uråldriga. Inte fullt lika uråldriga som den söta lilla filmfiguren de tagit namnet ifrån, men icke desto mindre veteraner. Bandet var ett av de mest tongivande inom den postrock som växte fram på 90-talet. Ett sorts rockens motsvarighet till frijazz, som ville slå sig fri från konventioner, men som med tiden körde fast i sina egna.

Mogwai har dock lyckats vidareutveckla sitt sound genom åren, utan att för den skull tumma på den numera klassiska postrock-grund som de en gång i tiden var med och utformade. På nya albumet As the love continues fortsätter och utvidgar bandet sina elektroniska inslag på lyckade sätt, samtidigt som de inte glömmer bort att fläska på med gitarrerna med jämna mellanrum också. Det är ett riktigt gediget Mogwai-album, helt enkelt.

Bästa låt: Drive the nail

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.