Hoppa till huvudinnehållet

Dyra utköp i Eda

Publicerad:
Red upp situationen.
Red upp situationen. Foto: Jonas Klint

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sammanlagt 4,6 miljoner kronor har bara de senaste åren lagts ut för att köpa ut personer ur Eda kommun, varav 2,5 miljoner bara för personalchefen. Det är tydligt att något inte står rätt till i den kommunala förvaltningen.

I NWT (16/2) riktar det förra kommunalrådet Hans Nilsson (HEL) hård kritik mot den nuvarande kommunledningen i allmänhet och kommunchefen Anders Andersson i synnerhet, för att det blivit så här. Samtidigt hotar facket Vision med att dra in Arbetsmiljöverket på grund av den hur dåligt det är på kommunens personalavdelning. Enligt Nilsson är det återigen på grund av kommunchefen.

Det är sällan ens fel om flera träter, och att bena ut skuldfrågan är inte lätt för utomstående, och kanske inte ens för de som är inne i verksamheten. Men det är tydligt att något allvarligt brister i kommunen, annars hade man ju inte fått köpa ut så mycket folk. För en liten kommun är det dessutom mycket pengar. Red upp situationen!

Artikeltaggar

Anders AnderssonArbetsmiljöverketEda kommunHans NilssonLedareVision