Bo Sundströms vardagstolkningar

Skivor
PUBLICERAD:
Bo Sundström är aktuell med soloskivan "Det kanske händer".
Foto: Claudio Bresciani/TT

Bo Sundström

Det kanske händer
(Sony)

Bo Sundström följer upp 2018 års Mitt Dumma Jag med fler översatta standards och en egenskriven låt, Skyll på mig. Titelspåret Det kanske händer är till exempel en tolkning av välkända It could happen to you. Texterna, som i alla fall utom två är skrivna av Sundström har i översättningen fått en finstämd modernisering. Rösten är fortfarande lika behaglig och välmenande.

Ljudbilden är tajt vilket också är att förvänta då de flesta musiker som deltog på tidigare album åter är med här. Det råder ingen tvekan om att Sundström är en oerhört skicklig textförfattare som sätter ord på det vardagliga utan att låta det bli banaliteter. Ändå når helheten inte riktigt fram. Det här är kompetent, trevligt och bitvis påhittigt men i avmättaste laget.

Bästa låt: Det kanske händer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.