Hoppa till huvudinnehållet

Ani DiFranco - Lättsamt och varmt

Publicerad:
Ani DiFranco
Ani DiFranco Foto: William Woody

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ani DiFranco har sedan början av sin karriär gått sin egen väg med en förankring i sin omvärld där hennes sånger varit både politiska och innerliga. På Revolutionary Love har hon dykt djupare i friktionerna och förmedlar detta med en lättsam, varm och konstnärlig ton.

Inspelad under ett par dagar i Overdub Lane i Durham är Revolutionary Love en fortsättning på den stig som Ani DiFranco redan börjat vandrat. Albumet börjar jazzigt och rytmiskt och övergår i transcendentala banor, där jazzens mystik möter ärlig och hjärtlig folk. Station Identification är en vacker och eggande nästintill helt instrumental resa, på Shrinking Violet kommer en souligare och bluesigare ton in med ekande gitarrer, djup och avgrund.

Revolutionary Love växer i varsamma skiftningar som landar mjukt, där det bitvis blir riktigt intressant.

Bästa låt: Shrinking Violet

Artikeltaggar

PopRecensionSkivor