Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Jens Westin förlänger kontraktet

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Jens Westin.
Jens Westin. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Färjestad presenterade igår att man hade förlängt kontraktet med stjärnbacken Jesse Virtanen. Nu är det också klart att hans parhäst Jens Westin blir kvar i klubben.

Det skriver Färjestads GM Peter Jakobsson i ett mejl till klubbens medlemmar.

Westin är just nu borta från hockeyn med en käkfraktur, men har hela säsongen spelat ihop med Jesse Virtanen i försvaret, precis som under finländarens förra sejour i FBK.

Efter att Virtanens förlängning blivit officiell är det alltså klart att även Westin blir kvar.

Vi vet vad vi får av Jensa, och det är en som alltid sätter laget och sina lagkamrater först. Han är en ledare i sitt sätt att vara så det känns fint att ha honom hos oss framöver.”, skriver Jakobsson.

31-åringen från Kramfors har gjort ett mål och sju assist under årets SHL-säsong.

Westin blir den fjärde backen i FBK:s lagbygge inför nästa säsong. Adam Ginning, Joel Nyström och Jesse Virtanen är de övriga.

FBK-backen själv är nöjd med det nya kontraktet som är skrivet över två år.

– Härligt, skönt att det klart såpass tidigt. Det är ju alltid lite oroligt den här tiden på året om det är sista året på kontraktet. Nu kan man släppa ner axlarna lite och bara köra. Nu vet man var man ska vara, säger han till Färjestads hemsida.

Förlängningen kommer extra lägligt för veteranen. I vår blir han pappa för första gången.

– Bara det, att slippa fundera på en flytt mitt i allt vad som kommer med att bli pappa för första gången. Sen så är det ju så att jag trivs otroligt bra i Karlstad och Färjestad och min högsta önskan har hela tiden varit att få vara kvar här. Väldigt glad att det nu är klart att det blir så, ler han.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJens Westin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.