Hoppa till huvudinnehållet

Även det nya trafikförbudet i Arvika har överklagats

Publicerad:
Förra veckan tog kommunen ett nytt beslut om förbud mot trafik nattetid i Arvika. Även det har nu överklagats.
Förra veckan tog kommunen ett nytt beslut om förbud mot trafik nattetid i Arvika. Även det har nu överklagats.

Tre privatpersoner har hittills överklagat även det nya beslutet om förbud mot trafik nattetid i Arvika.

Det beslutet togs i kommunstyrelsen förra veckan efter att länsstyrelsen i slutet av januari upphävt det tidigare trafikförbudet från i höstas. Myndigheten gav de personer som överklagat den gången rätt.

Länsstyrelsen ansåg att det fanns otydligheter i kommunens beslut, vilka undantag som gällde från förbudet och även omfattningen på det geografiska området som berördes av avstängningen.

Länsstyrelsens beslut skulle vinna laga kraft efter tre veckor. Då skulle kommunens beslut om att inte tillåta trafik mellan klockan 23 och 06 inte gälla längre.

Men under tiden arbetade Arvika kommun fram ett nytt beslut. Där gjorde man dels en del ändringar för att tillmötesgå länsstyrelsens kritik om otydlighet, dels minskade man ner området som tidigare omfattats av förbudet i Arvikas västra delar. Men man la också till ett par mindre trafikföreskrifter för Ingestrand och Graninge industriområde, där man fått klagomål om störningar.

Nytt trafikförbud – beslut i kommunstyrelsen

De nya lokala trafikföreskrifterna togs i kommunstyrelsen den 9 februari och de trädde i kraft den 12 februari. Men de hann inte ens börja gälla innan de första överklaganden kom in.

Artikeltaggar

LänsstyrelsenNyheterTrafikförbud

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.