Hoppa till huvudinnehållet

Nostalgiskt återbesök

Publicerad:
Utmarsch från I11.
Utmarsch från I11. Foto: Mats Samuelsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Av nostalgiska skäl köpte jag nyligen en DVD med filmer från Kronobergs regemente, I11, i Växjö. Där gjorde jag militärtjänst för vad som nu verkar vara en smärre evighet sedan, 1989-90. Två värnpliktskullar hann de med efter det innan utbildningen lades ned 1992. Bilder från den ceremonin fanns också med, och man fick onekligen en tår i ögat. En påminnelse om den besinningslösa nedrustning Sverige hade efter det kalla krigets slut.

Nu finns det inte mycket till militär verksamhet i mitt gamla hemlän, ungefär som här i Värmland. Artilleriet skall dock komma tillbaka till Kristinehamn, men några nya Kronobergssoldater lär det inte bli i brådrasket.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

ArtilleriregementetFörsvaretFörsvarsmaktenKristinehamnSigneratVäxjö