Hoppa till huvudinnehållet

Engelsman fick problem vid skoterfärd – för andra gången på fem dagar

Publicerad:
Det var andra gången på fem dagar som mannen fick problem under en skotertur. ”Han kanske bör tänka till en gång innan han ger sig ut igen”, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen. Foto: Ørn E. Borgen

Polis och militär fick på lördagskvällen hjälpa en engelsman i 55-årsåldern som för andra gången på bara några dagar råkat illa ut under en skoterfärd i norra Värmland.

– Han kanske bör tänka till en gång innan han ger sig ut igen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Det var vid 20.45-tiden på lördagen som mannens fru anmälde att mannen fått fel på sin skoter under en färd i Långflon, Höljes, längst upp i norra Värmland.

– Han ringde sin fru och berättade att han skulle gå hem. Men han dök aldrig upp.

Polisen hade dock en ungefärlig position på var mannen befann sig och ställde upp en polisbil med blåljus och sirenerna på för att mannen skulle kunna hitta den. Under tiden hade även militären – som befann sig i trakten med anledning av gränsbevakningen – samt fjällräddare kontaktats.

Enligt vad mannen själv uppger för nwt.se lämnade han skotern för att det blivit mörkt. Det var i samband med att han därefter skulle ta sig till riksväg 62 till fots som han gick vilse.

– Jag är mycket tacksam både för polisens och militärens hjälp, säger han till nwt.se.

Djup snö

Efter att ha fått vada cirka femhundra meter i midjedjup snö nådde mannen på lördagskvällen till sist fram till riksväg 62. Klockan var då runt 22.30.

– Han kontrollerades av militärens sjukvårdare.

Mannen ska ha klarat sig från äventyret utan skador.

Inte första gången

Så sent som den 9 februari råkade mannen ut för en incident med sin skoter en första gång då han hade kört fast med den under en tur.

Den gången kontaktade mannens fru också polisen. Mannen kunde dock ta sig hem på egen hand innan polisen behövde rycka ut till undsättning.

Mannen är bosatt i Sverige sedan fem år.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörsvaretHöljesJens auf der HeideLångflonSnöskoterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.